تحلیل چگونگی انتشار تصاویر خصوصی در شبکه های اجتماعی با تأکید بر نظریه و روش گافمن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF02_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید ابری اوغانی

کارشناس ارشد جامعه شناسی

چکیده

با گسترش و همگانی شدن شبکه های اجتماعی مجازی و رود افراد به دنیایی جدید، انتظار کاربران برای ایجاد ارتباطاتی شگرف و بدیع از گذشته تا حدود بالایی تأمین شد. اما این تنها ارمغان این پدیده نوظهور برای جوامع نبود، بلکه آسیب های اجتماعی ناشی از استفاده ناصحیح و نه چندان بخردانه از این پدیده نوظهور به معضی جدی برای جوامع تبدیل شد. شکسته شدن حریم های خصوصی کاربران و انتشار تصاویر و اطلاعات شخصی افراد در دنیای مجازی یکی از این آسیب ها است. فهم معنای ذهنی برخی کاربران از انجام چنین رفتاری (انتشار تصاویر شخصی در شبکه های عمومی مجازی) از نکات قابل تأملی است که علی رغم حساسیت بالای موضوع تاکنون از منظر علمی و مطالعاتی چندان مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین در این مطالعه سعی بر این است که با استفاده از روش و نظریه نمایشی گافمن به چگونگی این مقوله پرداخته شود. نتایج حاصله از تحلیل کیفی 250 کاربر چند شبکه اجتماعی که با استفاده از تکنیک اشباع نظری داده ها و بطور هدفمند انتخاب گردیدند، حاکی از این امر است که افراد با ورود به موقعیت جدید مثل شبکه اجتماعی تحت تأثیر فشارهای حاکم و با قوانین نانوشته، از خود واقعی خود دور شده و برای تأثیر گذاری بیشتر در ذهن مخاطبین و دریافت پاداش (لایک بیشتر و مقبولیت اجتماعی) به ترسیم خود آرمانی روی می آورند. همچنین طبق نتایج تحقیق هر چند تمامی افراد تحقیق سعی بر توجیه و نمایش سطح مناسب اجتماعی خود در شبکه اجتماعی داشتند، اما نگرش زنان و مردان تحقیق در رابطه با خودآرمانی تفاوت هایی نیز با هم داشت.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی مجازی، آسیب اجتماعی، تصاویر خصوصی، نظریه و روش گافمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.