بازیافت عناصر نادر خاکی از لامپ های فلورسنت به روش بلورسازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس آب،پساب و پسماند
  • کد COI اختصاصی: PASAB06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1057
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر پارسی

کارشناس ارشد فراوری

احمد خدادادی

دانشیار دانشگاه تربیت مدرس-دانشکده فنی- بخش معدن- گروه فراوری

محمدرضا خالصی

استادیار دانشگاه تربیت مدرس-دانشکده فنی- بخش معدن- گروه فراوری

چکیده

: این مقاله ارائه کننده یک روش جدید برای بازیافت دو ماده ایتریم و یوروپیوم از پودر پوشش لوله لامپ های فلورسنت کم مصرف بر مبنای بلورسازی می باشد. ابتدا در یک سیستم نیمه پیوسته و در دمای محیطی برای تولید بلورهای درشت سولفات ایتریم با ساخت یک دستگاه خوراک دهنده، پودر فلورسنت به صورت تدریجی وارد محلول اسیدسولفوریک شد. سپس با طراحی یک روش ابتکاری بر اساس میزان شناوری ذرات، بلورها از بقیه خوراک جدا گشتند. در تولید کنسانتره نهایی، بلورها در آب مقطر حل گشته و توسط اسید اگزالیک ایتریم و یوروپیوم به صورت اگزالات رسوب داده شدند. نتایج نشان داد که به روش بلورسازی می توان کنسانتره ای با عیار حدود 80 درصد برای مجموع ایتریم و یوروپیوم تولید کرد، درحالی که تمرکز تربیم و سریم در باطله، باعث ارزشمند شدن باطله و تبدیل آن به یک محصول می گردد. همچنین به دلیل حذف پارامتر گرما و استفاده از روش های فیزیکی برای جدایش ذرات، بلورسازی به عنوان یک روش ارزان و قابل استفاده در صنعت جهت جدایش عناصر نادر خاکی از پودر لامپ فلورسنت معرفی می شود

کلیدواژه ها

لامپ های فلورسنت، پودر تری باند، فسفر قرمز، ایتریم و یوروپیوم، بلورسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.