اصول طراحی پایدار و مفاهیم آن در معمار ی خانه های سنتی اردبیل
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در علوم،مهندسی وتکنولوژی
- کد COI اختصاصی: NSOECE02_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 674
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه معماری، تبریز، ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، گروه برنامه ریزی شهری، تبریز ایران
چکیده
توسعه پایدار و به دنبال آن معماری پایدار از گرایش های جدید معماری است که در کنار حل و فصل مسائل معماری بر رفع مشکلات زیست محیطی اهتمام و توجه ویژه ای دارد و تاکنون راهکارهای زیادی را برای حل بحران های معاصر ارائه داده است بنابراین با بازشناسایی اصول والگوهای معماری بومی و استخراج الگوهای قابل تکراری که اکنون می توانند مورداستفاده قرار گیرند می توان شکاف بین معماری معاصر وسنتی را پرکرده و بناهایی پایدار همساز با اقلیم و سایر عوامل محیطی و فرهنگ طراحی کرد . این پژوهش با بررسی مطالعه موردی خانه های اردبیل و استخراج الگوهای پایدار در آنها، راهکارهایی را در جهت طراحی پایدار ارائه میدهد. معماری سنتی ایران چه در بخش مسکونی و چه در بخش غیر مسکونی و همینطور تلفیق این دو در سطح وسیع تری به نام شهر، د ارایویژگی های منحصر به فردی است که ضمن توجه به مسایل زیباشناختی و حفظ محیط زیست پاسخگوی نیاز هایم اقلیمی هر منطقه نیز بوده است . فنون و قواعد به کار رفته در این معماری، بسیاری از مفاهیم نوین در عرصه معماری پایدار را در خود به وضوح دارد. در این مقاله ابتدا توضیح مختری در مورد پایداری داده و به بررسی تعدادی از خانه های قدیمی اردبیل پرداخته می شودکلیدواژه ها
پایداری،معماری بومی،الگوهای تکرار پذیر،معماری پایداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.