بررسی ساختار نواری و خواص اپتیکی بلور فوتونیکی دو بعدی با ثابت دی الکتریک بزرگ
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیزر ایران
- کد COI اختصاصی: NCOLE04_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 795
نویسندگان
پژوهشکدهی الکتروسرام و فناوریهای راداری، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر
پژوهشکدهی الکتروسرام و فناوریهای راداری، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر
پژوهشکدهی الکتروسرام و فناوریهای راداری، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر
چکیده
در این تحقیق، از روش بسط امواج تخت برای محاسبه ساختار نواری و از روش تفاضل محدود در حوزهی زمان برای محاسبه طیف بازتابی بلور فوتونیکی متشکل از حفره های هوا در نظم مثلثی درون بستر مادهای با ثابت دی الکتریک بزرگ =30 ε ( استفاده شده است. دادههای به دست آمده از این دو روش نشان میدهد که همخوانی کاملی بین نتایج ساختار نواری و طیف بازتابی وجود دارد. مشاهده شد که با تغییر شعاع حفرهها، میتوان پهنای گاف نواری را کنترل نمود. گاف نواری برای مد TE در r=0.45a و برای مد TM در r=0.51a بیشینه میشود. همچنین بیشینهی گاف کامل )گاف مشترک دو قبطش( در r=0.48a رخ می دهد. با انتخاب ثابت شبکه m μ a=1 ( nm a=200 ) برای بلور فوتونیکی، گاف نواری کامل در بازه طو موجی 2.6≤λ≤3.5 μm (520≤λ≤690 nm) قرار خواهد گرفت که می توان از آن برای کنتر انتشار امواج الکترومغناطیسی در ناحیه فروسرخ میانی )مرئی( استفاده کردکلیدواژه ها
روش بسط امواج تخت،روش تفاضل محدود در حوزهیزمان،بلور فوتونیکی دو بعدی،ساختار نواری،گاف کامل،خواص اپتیکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.