یک مکانیزم زمانبندی مبتنی بر اتوماتاهای یادگیر برای ارتباط سرخوشه با اعضای خوشه در پروتکلهای سلسله مراتبی برای شبکه های حسگر

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس سالانه انجمن کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: ACCSI13_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد ابوالحسنی

آزمایشگاه محاسبات نرم، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدرضا میبدی

آزمایشگاه محاسبات نرم، دانشکده مهندسی کامپیوتر،دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مهدی اثنی عشری

آزمایشگاه محاسبات نرم، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

برای پروتکلهای سلسله مراتبی مکانیزم های مختلفی برای ارتباط سرخوشه با اعضاء خوشه پیشنهاد شده است . مکانیزم های مورد استفاده بدون توجه به شرایط گره ها به هر یک از اعضاء خوشه، زمان یکسانی برای ارتباط با سرخوشه میدهند . در این مقاله یک مکانیزم زمانبندی بر اساس اتوماتاهای یادگیر که آنرا LASM مینامیم برایارتباط اعضای یک خوشه با سرخوشه پیشنهاد میگردد . در این روش هر سرخوشه به یک اتوماتای یادگیر مجهز است که وظیفه زمانبندی برای ارتباط سرخوشه با اعضای خوشه را بر عهده دارد . اتوماتای یادگیر به مرور زمان یاد میگیرد که برای اعضایی از خوشه که دارای اطلاعات بیشتری برای ارسال میباشند شانس بیشتری را برای ارتباط با سرخوشه فراهم کند . به منظور ارزیابی، پروتکل LEACH که در آن مکانیزم زمانبندی پیشنهادی به کار گرفته شده است (LEACHLASM) و پروتکل LEACH که از مکانیزم زمانبندی TDMA استفاده میکند(LEACHTDMA) با استفاده از نرمافزار شبیهساز ns2 شبیه سازی و نتایج بدست آمده با یکدیگر مقایسه شده اند . نتایج شبیه سازیها برتری روش پیشنهادی را نشان داده است .

کلیدواژه ها

شبکههای حسگر، اتوماتاهای یادگیر، پروتکل سلسله مراتبی، مکانیزم زمانبندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.