تاثیر عمق پایاب بر پروفیل طولی آبشستگی پایین دست دریچه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF03_538
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 691
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات هرمزگان
دانشیار پژوهشی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
چکیده
پیش بینی آبشستگی در بستر، یکی از مسائل قابل اهمیت در هیدرولیک می باشد. هر ساله هزینه های سنگینی برای کنترل و جلوگیری از آبشستگی در پایین دست سازه های آبی صرف می شود از این رو پیش بینی ان قبل از ساخت سازه امری ضروری برای هر طرحی می باشد.گسترش این پدیده می تواند پایداری سازه را به خطر اندازد ضمن اینکه تجمع مواد فرسایش یافته با تغییر رقوم پایاب بر عملکرد خروجی سازه تاثیر می گذارد. در تحقیق حاضر به بررسی آزمایشگاهی اثر عمق پایاب بر پروفیل طولی آبشستگی با پارامترهای هیدرولیکی و هندسی جریان پرداخته شده است. با شبیه سازی فیزیکی پروفیل حفره ابشستگی وتپه ایجاد شده پایین دست حفره در زمان های مختلف ثبت شد مطابق با نتایج به دست آمده با مقایسه شکل های به دست امده با مقایسه شکل های به دست آمده از تاثیر عمق پایاب می توان گفت با افزایش عمق پایاب آبشستگی افزایش می یابد. ولی اگر عمق پایاب خیلی زیاد شودروند آبشستگی کاهش پیدا میکند و در عمق های بسیار کم آبشستگی در ابتدا زیاد ولی پس از طی زمانی آبشستگی کند وفقط تپه ایجاد شده به جلو حرکت داده می شود واین بین معنی است که عمق پایاب اثر دوگانه ای برابعاد پروفیل آبشستگی دارد. بدین صورت که برای عمق پایاب یک مقدار حدی وجود دارد که درمقادیر عمق پایاب بالاتر از این مقدار حدی با افزایش عمق پایاب ابعاد پروفیل آبشستگی کاهش می یابد.کلیدواژه ها
آبشتگی، عمق پایاب، مدل آزمایشگاهیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.