بررسی ابعاد ساختاری سازمانهای دانش محور
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت ، اقتصاد و توسعه
- کد COI اختصاصی: EMDCONF01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 912
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
چکیده
ورود به عصر دانایی و سیر تغییر و تکامل ابعاد سازمانی، تغییرات زیادی بوجود آورده است .پیشرفت فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی و اهمیتیافتن دانش به عنوان یک عامل تعیین کننده در رقابت پذیری و بهره وری سازمانی، الزامات خاصی را برای سازمان ایجاب می کند .ادراکاتسنتی بر عواملی تاکید دارند که در مواجهه سازمان با پیچیدگی ها و الزامات محیطی جدید با چالشی اساسی روبرو می شوند .در چنینشرایطی، سازمانهای پیشرو برای موفقیت و بقا، اقدام به تغییراتی گسترده و بنیادین در ساختار و فرآیندهای خود می کنند و تلاش می کنند بهسازمانهای دانش محور تبدیل شوند که بر این اساس مدیریت دانش وظیفه اصلی آنها محسوب خواهد شد.درک جامع ساختار سازمانی مستلزمآن است که توجه داشته باشیم که ساختار سازمانی هم از اجزاء سخت و هم از اجزاء نرم تشکیل شده است. مطالعات اولیه ای که در زمینهشناخت ساختار سازمانی انجام شده اند، بر ابعادی تاکید داشتند که بیشتر معرف ساختارهای رسمی می باشند .به هر حال الزامات همراه باعصر دانایی، موجب ظهور و توسعه سازمان های دانش محوری شده است که برخی ویژگی های آنها تفاوت هایی اساسی با ساختارهای سنتیسلسله مراتبی دارد. شاید مهمترین این تفاوت ها نقش مهم و تعیین کننده ساختار غیررسمی در این سازمانها باشد که در سازمان های سنتیکمتر به آن توجه شده است. در حالی که توجه به آن برای موفقیت این سازمانها در مدیریت موثر دانش بسیار ضروری است. با توجه به تاکیدمتون مدیریت دانش و سازمانهای دانشمحور بر ساختارهای فرآیندی، تیم محور و ارگانیک برای توسعه سازمانهای دانش محور، این مقالهمفهومی با استفاده از ساختار غیررسمی به عنوان یک بعد کلیدی، به تشریح دقیق ابعاد ساختاری متمایز سازمان های دانش محور همچونروابط غیررسمی، روابط اعتمادمحور، روابط عاطفی فراگیر و روابط تعاملی برونگرا می پردازد و در ادامه ویژگی های ابعاد محتوایی مهم سازمانهای دانش محور یعنی محیط، تکنولوژی و فرهنگ را مورد بررسی قرار می دهد.کلیدواژه ها
مدیریت دانش، سازمان دانش محور، ابعاد ساختاری، ابعاد محتوایی سازمانمقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.