بررسی ارتباط عدالت سازمانی با اعتماد سازمانی، تعهد سازمانی، رضایت شغلی و رفتارهای انحرافی کارکنان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMI01_613
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 989
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ابراهیمی ملکشاه

کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی

مهسا ابراهیمی ملکشاه

کارشناس ارشد مدیریت سیستم و بهره وری، کارشناس منابع انسانی شرکت ایران خودرو

معصومه نادرعلی

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

نقش و اهمیت منابع انسانی در توسعه و بالندگی سازمانها، بر کسی پوشیده نسیت. در محیط رقابتی امروز، منابع انسانی، مهمترین سرمایه سازمانها محسوب می شوند؛ به قسمی که مدیریت اثربخش آنها، زمینه را برای تعالی سازمانها فراهم می سازد. از آنجا که بیشتر عمر انسانها در سازمانها یا در ارتباط با سازمانها سپری می شود؛ بنابراین موضوعاتی همچون عدالت سازمانی ادراک شده و اثرات آن بر اعتماد سازمانی، تعهد سازمانی، رضایت شغلی کارکنان شایان توجه ویژه هستند؛ همچنین با توجه به تبعات منفی ناشی از بروز رفتارهای انحرافی در محیط کار؛ در این تحقیق، بر آن شدیم که ارتباطات موجود بین این مؤلفه ها را بررسی نموده تا با درک دقیق تر از میزان و چگونگی تأثیر آنها بر یکدیگر، گامهایی عملی در راستای ارتقای بهره وری و ارزشهای اخلاقی سازمان مورد مطالعه برداشته شود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، تحقیقی توصیفی و از نوع همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه و جامعه آماری، از نوع محدود و شامل کارکنان یک واحد در شرکت خودروساز می باشد. روش تجزیه و تحلیل، مدلسازی معادلات ساختاری، همبستگی پیرسون و رگرسیون می باشد.

کلیدواژه ها

عدالت سازمانی، تعهد سازمانی، اعتماد سازمانی، رضایت شغلی، رفتارهای انحرافی کارکنان در محیط کار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.