نقش قیمت پول در کنترل آثار منفی قیمت نفت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMI01_448
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میر شمس فخرالدین مبارکی

فوق لیسانس مدیریت بازرگانی ، مدیر امور بازرسی و حسابرسی بانک رفاه

اردوان خواجوی

فوق لیسانس بانکداری، فوق لیسانس مدیریت بازرگانی، حسابرس اداره حسابرسی بانک رفاه

چکیده

نفت به عنوان یک محصول استراتژیک، نقش مهمی را در اقتصاد جهانی برعهده داشته و قیمت آن تحت فشار عرضه و تقاضای جهانی در نوسان است.پاسخ به این سوال که عکس العمل سیاستهای اقتصادی کشورها برای خنثی نمودن اثرات منفی نوسان های قیمتی انرژی و بالاخص نفت چگونه باید باشد موضوع مهمی است که هنوز سیاستگزاران حوزه های اقتصادی به ویژه سیاستگزاران پولی در مورد آن اختلاف نظر دارند. سیاستهای پولی ممکن است دربردارنده یک ارتباط غیرخطی میان قیمت نفت و تولید در یک کشور باشندلذا در این راستا یافتن سیاست پولی بهینه ای که قادر باشد عواقب اقتصادی ناشی از اختلالات قیمتی نفت را کاهش دهد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد. در پزوهش حاضر تلاش شده است تا با استفاده از قاعده تیلور و متغیرهایی از قبیل متوسط نرخ سود سپرده ها ،نرخ رشد پایه پولی،نرخ رشد نقدینگی،شکاف تورمی، شکاف تولید، نوسانات قیمت نفت و در یک دوره زمانی بیست ساله (1390-1371) قیمت بهینه پول در واکنش به اثرات شوک های حاصل از قیمت نفت تخمین زده شود و با استفاده از نتایج بدست آمده سیاستگزاران پولی را در مسیر اتخاذ سیاستهای پولی بهینه یاری نماید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که قیمت پول اتخاذ شده در طول دوره زمانی مورد مطالعه در واکنش به نوسانات قیمت نفت از تاثیرگذاری چندانی برخوردار نبوده و نتوانسته است از تاثیر منفی شوکهای نفتی بر اقتصاد کشور جلوگیری نماید . دراین نوشتار ضمن بررسی دلایل این موضوع ، راهکارهایی برای رسیدن به یک وضعیت مطلوب ارائه شده است.

کلیدواژه ها

قیمت بهینه پول ، قاعده تیلور ، نرخ تورم ، نرخ رشدقیمت نفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.