نقش واسطه ای کیفیت تدریس ریاضی در پیش بینی پیشرفت تحصیلی ریاضی دانش آموزان چهارم ابتدایی با توجه به داده های تیمز 2011

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMI01_317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم رمضانی صدر

کارشناسی ارشد، تحقیقات آموزشی، برنامه ریزی درسی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه خوارزمی

ولی اله فرزاد

دانشیار، دکترای روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه خوارزمی

مسعود گرامی پور

استادیار، دکترای سنجش و اندازه گیری، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه خوارزمی

چکیده

هدف متعالی از آموزش ریاضی ابتدایی، پرورش تمام استعدادهای کودک است. بر آموزش ریاضی و نقش آن در زندگی توجه بسیاری شده است و یکی از اهداف اصلاحات آموزشی تاکید بر آموزش ریاضی است. با توجه به اهمیت کیفیت تدریس ، برای ارتقاء پیشرفت تحصیلی، این پژوهش به بررسی نقش واسطه ای کیفیت تدریس درپیش بینی پیشرفت تحصیلی ریاضی بر اساس داده ها ی تیمز 2011 پرداخته است. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شامل 5760 دانش آموز چهارم ابتدایی و تعداد 250 مدرسه می باشد که بعد از اصلاح به 5269 نفر رسید. برای این منظور از روش تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان داد که متغیر های تعامل معلمان، آمادگی معلم، فعالیتهای ضمن تدریس معلم، منابع آموزشی، تعامل والدین و زمانی که مدیر صرف فعالیتهای مدیریتی می کند از طریق کیفیت تدریس می توانند بر پیشرفت تحصیلی ریاضی اثر بگذارند. این ارتباطها به صورت غیر مستقیم مثبت ومعنادار شدند. نتیجه دیگر این پژوهش ارتباط غیر مستقیم و معنادار متغیر تعامل والدین با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است که از طریق آمادگی تدریس، منابع آموزشی، فعالیت ضمن تدریس و زمانی که مدیر صرف فعالیت های مدیریتی می کند بر قرار شده است و مدل پیشنهادی مناسب تشخیص داده شد. این مطالعه نقش و اهمیت تعامل والدین با مدرسه را در پیش بینی پیشرفت تحصیلی ریاضی دانش آموزان نشان داد.

کلیدواژه ها

پیشرفت تحصیلی ریاضی، کیفیت تدریس ریاضی، تعامل والدین، فعالیت مدیریتی مدیر، تیمز 2011

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.