مدیریت فناوریهای نوآورانه در چارچوب ایجاد و توسعه ی بازارهای فناوری (با تأکید بر نقش فن بازارها)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMI01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاد خانزادی

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه رازی، کرمانشاه

پریسا مودت

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس تهران

ندا کریمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تحول، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

چکیده

امروزه توسعه ی مبتنی بر دانایی جایگزین توسعه ی مبتنی بر مواد اولیه و توسعه ی مبتنی بر سرمایه شده است و کشورها به سمت اقتصاد مبتنی بر دانایی یا همان اقتصاد دانش محور در حال حرکت هستند. به عقیده ی برخی از دانشمندان، دیدگاه آینده .دیدگاهی دانایی محور است؛ که در آن جذب منابع انسانی، جذب دانایی و جذب فناوری اهمیت بالایی دارد.ز سوی دیگر، در دهه های اخیر، شاهد افزایش چشمگیر نقش دانش و نوآوری فعالیتهای اقتصادی در سطح بین المللی می باشیم؛ زیرا نوآوری مهمترین جنبهی خلق دانش است. نوآوری فرآیند ترجمه ی دانش به رشد اقتصادی و بهبود اجتماعی است و در برگیرنده ی مجموعه ای از فعالیتهای علمی، فناوری، سازمانی، مالی و تجاری است. نوآوری در قالب معرفی و تجاری کردن محصولات یا خدمات جدید یا بهبود اساسی در کاربرد محصولات و خدمات موجود،معرفی فرآیند تولید جدید یا بهبود اساسی در فر آیندهای موجود، گشودن درهای بازار جدید، توسعهی منابع جدید تأمین کننده مانند: مواد اولیه، تجهیزات و دیگر ورودی ها و ایجاد تغییرات اساسی در ساختارهای صنعتی و سازمانی در جوامع ظاهر می شود و نقش تعیین کننده ای در رشد و .توسعه ی اقتصادی ایفاء می کند. یکی از جنبه های مهم در فرایند تجاری سازی فناوری های نوآورانه، ایجاد یک بازار متشکل از عرضه کنندگان، تقاضاکنندگان، سرمایه گذاران، صنعتگران و سایر خبرگان و متخصصان در حوزه نوآوری و فناوری، می باشد. در این راستا در طی چندسال اخیر اقداماتی در این زمینه انجام گرفته است؛ که یکی از این اقدامات مفید و سازنده در فرآیند تجاری سازی نوآوری های فناورانه، ایجاد فن بازارها می باشد. در این مطالعه سعی بر آن است که با تأکید بر نقش و مأموریت فن بازارها، به ارائه ی یک مدل کاربردی جهت مدیریت پروژه های نوآوری پرداخته شود.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، نوآوری، فن بازاربا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.