درآمدی بر تعامل دانشگاه، صنعت و توسعه پایدار در جامعهای مبتنی بر اقتصاد دانشمحور

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی صنعت، دانشجو و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCISSD01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی اکبر غلامیان

دانشآموخته کارشناس ارشد مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت.

رضا ویسی

کارشناس ارشد مطالعات توسعه و مدرس دانشگاه پیام نورمرکز ساری

حسین نازکتبار

کارشناس ارشد جامعه شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز ساری

چکیده

توسعه و پیشرفت جوامع، حاصل اتصال حلقه های توسعه علمی، توسعه صنعتی و توسعه اقتصادی است. با اتصال زنجیروار دانشگاه به عنوان متولی توسعه علمی و صنعت به عنوان عامل توسعه صنعتی، می توان نتایج بسیار مثبتی در زمینه توسعه اقتصادی به بار آورد که کشور را هر روز به سمت پیشرفت و پویایی حرکت خواهد داد. این توسعه و پیشرفت، توانایی های بالقوه را به بالفعل تبدیل خواهد کرد و هر روز باعث تولید علم و نگاه سازنده و مبتکرانه در زمینه علم، خواهد شد. دانشگاه با تولید علم و فن آوری، روح تازهای به صنعت می بخشد و با تحول صنعت و مسلح شدن آن به دانش و علم روز، کشور به سوی خودکفایی و توسعه اقتصادی گا مهای موثر برخواهد داشت. با حرکت جامعه به سوی پایه گذاری تحقیقات بنیادی، پژوهش های علمی و آموزش های کاربردی می توان نیروی انسانی متخصصی تربیت کرد که خود، متولی تولید علم و فن آوری باشند و این سرمایه های عظیم، آینده صنعت و اقتصاد کشور را تضمین خواهند کرد. امروزه با توجه به فعالیت های وسیع دانشگاه و صنعت در کشور، که هر دو از پایه های مهم توسعه پایدار جامعه بوده و با توجه به ورود فن آوری های برتر و جدید در بخش صنعت، لزوم هماهنگی و ارتباط بیش از پیش دو بخش دانشگاه و صنعت، بیش از پیش؛ احساس می شود. از همین رو مقاله حاضر به بحث و تحلیل پیرامون ضرورت تعامل هر چه بیشتر دانشگاه و صنعت به عنوان پیششرطهای توسعه پایدار در جامعهای مبتنی بر اقتصاد دانش محور پرداخته است.

کلیدواژه ها

دانشگاه- صنعت- توسعه پایدار- اقتصاد دانشمحور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.