تأثیر عصاره کود های دامی بر درصد جوانه زنی و خصوصیات رشد گیاه دارویی هندوانه ابوجهل (.Schrad (Citrullus colycynthis L

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_525
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زاعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

حشمت امیدی

استادیار گروه زراعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره کودهای دامی بر جوانه زنی و پارامترهای رشد گیاه داروییهندوانه ابوجهل در سال 1393 در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد در قالب طرح کاملاًتصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل عصاره کود گوسفندی، گاوی و مرغی در چهار سطح 25، 5075 و 100 درصد حجمی به همراه تیمار شاهد (آب مقطر) بود. با توجه به نتایج جدول تجزیه واریانس عصارهکود های دامی بر درصد جوانه زنی و پارامتر های رشد مورد مطالعه در سطح احتمال 1% معنی دار شد (جدول1). با توجه به نتایج مقایسه میانگین نتایج نشان داد که با افزایش غلظت عصاره کود گوسفندی، گاوی و مرغیدرصد جوانه زنی کاهش یافت. تیمارهای عصاره کود گاوی 75 و مرغی 100 به ترتیب 26/6% و 25% کم ترین درصد جوانه زنی نسبت به تیمار شاهد داشتند (شکل 1). نتایج مقایسه میانگین کود گاوی 100 بیشترین تأثیررا بر طول ریشه چه 8سانتی متر نسبت به تیمار شاهد 2/8 سانتی متر است. کمترین تأثیر بر طول گیاهچه و ریشه چه در سطح تیمار شاهد و تیمارهای با غلظت های 25 درصدی به دست آمد. با توجه به جدول مقایسهمیانگین با افزایش غلظت عصاره های کودی وزن ریشه چه و ساقه چه کاهش پیدا کرد. استفاده از کودهایدامی برای جوانه زنی و خصوصیات رشد گیاهان می تواند جایگزین مناسبی برای کود شیمیایی و کلیدی براینیل به کشاورزی ارگانیک باشند.

کلیدواژه ها

کود مرغی، کود گوسفندی، کود گاوی، درصد جوانه زنی، هندوانه ابوجهل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.