بررسی تنوع ژنتیکی رازیانه به وسیله نشانگر ISSR
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 845
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گیاهان دارویی دانشگاه زابل
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زاراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زابل
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
استادیار و عضو هیئت علمی گروه اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
چکیده
رازیانه گیاهی است علفی، معطر و چند ساله از تیره چتریان Umbelliferae با نام علمی Foeniculum Vulgare. تنوع ژنتیکی فرآیندی است که تفاوت یا تشابه گونه ها، جمعیت و افراد را با استفاده از روش ها و مدل های آماری خاص بر اساس صفات موفولوژیک، اطلاعات شجرهای یا خصوصیات مولکولی افراد بیان میکند. تکنیک ISSR، یک روش مبتنی بر PCR است که شامل تکثیر یک قطعه DNA موجود در فاصله تکثیر پذیر میان دو ناحیه تکراری ریز ماهواره منحصر به فرد باجهات مختلف میباشد این پژوهش با هدف بررسی تنوع ژنتیکی رازیانه به وسیله مارکر ISSR انجام شده است.جهت بررسی تنوع ژنتیکی در مرحله اول استخراج DNA به روش دلاپورتا انجام شد و پس از طراحی پرایمر، PCR انجام شد و داده ها به وسیله نرم افزار NTSYS و Genalex آنالیز شدند. بر طبق نتایج این پژوهش از مجموع 20 آلل( 290 باند) تولید شده توسط نشانگر ISSR؛ 13 (200 باند) چند شکل بودند و بیشترین مقدارهتروزیگوسیتی، شاخص شانون، مقادیر آلل واقعی و مؤثر و میزان PIC در پرایمر ISSR 8 و کمترین در پرایمر ISSR 9 مشاهده شد. بر طبق تجزیه کلاستر نیز ژنوتیپ ها در 6 گروه توسط مارکر ISSR تقسیم شدند.کلیدواژه ها
رازیانه، ژنوتیپ، عملکرد بیولوژیک، PCR، ISSRمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.