بررسی جایگاه معماری بومی گیلان درمعماری مسکونی معاصرشهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT01_0749
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 969
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا عین اله زاده

دانشجوی کارشناسی ارشدگروه معماری دانشکده هنرومعماری واحد لاهیجان دانشکده آزاد اسلامی لاهیجان ایران

محسن روشن

استادیار گروه معماری دانشکده هنرومعماری واحد لاهیجان دانشکده آزاد اسلامی لاهیجان ایران

چکیده

بشر از دیرباز همواره تلاش کرده به راهکارهایی دست یابد تا در حالیکه محیط را با خود سازگار می سازد، آسیبی به آن وارد نکند. در طول زمان این راهکارها به شکل گسترده تر و علمی تری با عنوان معماری بومی شناخته شد و مورد استفاده قرار گرفت. معماری بومی استان گیلان نیز متاثر از شرایط اقلیمی، اقتصادی، فرهنگی و ... بوده است و معماری همساز با طبیعت محسوب می شود. پیشرفت تکنولوژی و صنعت از یک سو و ازدیاز جمعیت و مهاجرت از روستاها به شهر از سوی دیگر سبب شده تا نیاز به مسکن بالاتر رفته و معماری باز و برونگرای بومی سنتی گیلان جای خود را به آپارتمان نشینی بدهد که به طور معمول الگوی آن در اکثر نقاط مختلف ایران همسان است. این فرم غالب مسکن شهری از جهاتی در تناقض با معماری سبز محیط گیلان میباشد. هدف از این پژوهش نیز دستیابی به راهکارهای مناسب برای استفاده در طراحی معماری به منظور بهبود معماری شهری معاصر با تکیه بر معماری بومی همساز با اقلیم گیلان است. برای رسیدن به هدف این پژوهش از مطالعات کتابخانه ای و بررسی یافته های پیشین استفاده شده است. با توجه به خصوصیات غنی معماری گیلان می توان به این نتیجه رسید که برای بهبود صنعت ساختمان سازی و ارتقاء سطح کیفی معماری امروزی و نیز حفظ هویت معماری سنتی این منطقه باید معماری بومی گیلان را با تکنولوژی روز تلفیق کرد تا هویت معماری بومی گیلان در بافت شهری جلوه ی بیشتری داشته باشد و معماری امروزی هر اقلیم دارای شاخصه های منحصربه فرد همان منطقه باشد

کلیدواژه ها

گیلان ، معماری بومی ، معماری برونگرا ، عناصرمعماری گیلان ، مسکن روستایی ، معماری معاصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.