بررسی پتانسیل های گردشگری در توسعه پایدار روستایی(نمونه موردی: روستای پالنگان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در جغرافیا و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHY02_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف قنبری

استادیار دانشکده جغرافیا و علوم برنامه ریزی دانشگاه اصفهان

وجیهه آرین فر

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه اصفهان

شبنم کشاورز ملائی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه اصفهان

چکیده

در عصر حاضر گردشگری به طور اعم و پایداری گردشگری به طور اخص در مناطق توریستی شهری و روستایی، به یکی از مهمترین مباحث در محافل علمی و آکادمیک جهان تبدیل شده است. مقاله حاضر با هدف توان سنجی و شناسایی و معرفی مشکلات گردشگری در روستای پالنگان و همچنین ارائه راهکارهایی در جهت توسعه پایدار گردشگری انجام گرفته است. تاکید اصلی این مقاله بر بررسی ظرفیت های گردشگری منطقه جهت مساعدت توسعه پایدار روستایی است. پژوهش حاضر سه بعد مهم گردشگری شامل ابعاد اقتصادی،فرهنگی و طبیعی را مد نظر قرار می دهد. به بررسی توان ها،ضعف ها،فرصت ها و تهدیدهای گردشگری در روستای مذکور از نگاه گردشگران پرداخته است. لذا برای انجام کار روش های اسنادی-کتابخانه ای است. جاذبه های طبیعی و شرایط خاص آب و هوایی مهم ترین نقاط قوت و صعب العبور بودن جاده ها و راه های ارتباطی روستا در فصل سرد، کمبود امکانات جهت اقامت گردشگران، مهاجرت روستاییان در فصل سرد به علت کمبود امکانات رفاهی و عدم سرمایه گذاری دولتی مهم ترین نقاط ضعف گردشگری روستا هستند. همچنین افزایش تمایل مردم به گذراندن اوقات فراغت در مناطق خوش آب و هوا، موقعیت جغرافیایی مناسب، وجود جاذبه های گردشگری و تاریخی و معرفی روستا به عنوان روستای هدف گردشگری مهم ترین فرصت های گردشگری پالنگان محسوب می شود. می بایست با گسترش نقاط قوت و کاهش نقاط ضعف ، این روستا را در جهت توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و طبیعی سوق دهیم.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار،روستا،گردشگری،ظرفیت ها،پالنگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.