پهنه بندی و تحلیل شاخص اقلیم گردشگری در استان فارس با استفاده از GIS
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در جغرافیا و گردشگری
- کد COI اختصاصی: GEOGRAPHY02_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 759
نویسندگان
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه اصفهان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه اصفهان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد نجف آباد
چکیده
استان فارس با قرار گیری در دامنه رشته کوههای زاگرس و همجواری با انواع اقلیم های خاص کشور از شرایطی ویژه و خاصی برخوردار است که اگر از آن به عنوان استان چهارفصل کشور نام ببریم سخنی به گزاف نرانده ایم. در شمال استان شهرستان های آباده و اقلید با آب و هوای سرد و بارش برف در فصل زمستان،غرب استان شهرستان های خوش آب و هوای کازرون و نورآباد پر باران زمستانه و بهاره، در مشرق استان مجاورت با کویر خشک ابرکوه و کویرهای مرکزی ایران و در جنوب مجاورت با خلیج فارس و آب و هوای خاص آن در کنار جاذبه های تاریخی و فرهنگی متنوع دیگر، آنچنان شزایط متنوع اقلیمی و گردشگری را فراهم آورده است که ضرورت پرداختن به مقوله اقلیم و گردشگری و شناسایی پهنه های مناسب آب و هوای توریسم برای زمان بندی مراجعه به مراکز تاریخی استان از جمله موضوعات پژوهشی مطرح و لازم محسوب می شود. لذا در پژوهش حاضر سعی بر آن شده است تا با استفاده از شاخص آسایش اقلیمی و نیز قابلیت های سیستم اطلاعات جغرافیایی به پهنه بندی استان فارس بر اساس میزان مطلوبیت اقلیم گردشگری آن پرداخته شود و در نهایت نقشه پهنه بندی اقلیم آسایش استان فارس در ماههای مختلف دوره آماری 90-1376 ارائه شد. نتایج پژوهش نشان می هد که شهرستان های شمالی استان فارس در طول فصل سال از پایداری و مطلوبیت بیشتری در شاخص آسایش اقلیم گردشگری برخوردارند و شهرستان های جنوبی در فصول سرد سال زمینه مناسبی برای جذب گردشگر را فراهم می کنند.کلیدواژه ها
گردشگری،آب و هوا، شاخص آسایش گردشگری،استان فارسمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.