راهکاوی عوامل پایداری در پروژه های صنعت ساخت و ساز با استفاده از مهندسی ارزش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی یافته های نوین علوم مدیریت، کارآفرینی و آموزش ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF01_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس خوشنود

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه دانش پژوهان اصفهان

محسن پارسا

دانشجوی کارشناسی معماری ، دانشگاه علمی کاربردی پیام شهرکرد

غلامعلی خوشنود

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه مهرالبرز تهران

حامد یلمه علی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

چکیده

بهره گیری از اصول پایداری در ساخت و سازهای کشور به کمک راهکارهای مهندسی ارزش می تواند منجر به بهبود کارایی و کاهش هزینه هایپروژه ها گردد. استفاده از مهندسی ارزش در پروژه های ساخت قدمت زیادی دارد. کشورهای مختلف جهان با وارد کردن مبانی پایداری به مهندسیارزش به نتایج بهتری دست پیدا کرده اند. در کشور ایران با وجود اصول کلی و شناختی که از این راهکار وجود دارد، هنوز به صورت جامع برای در نظر گرفتن اصول پایداری در معماری و ساخت و ساز به کار برده نشده است.استفاده از روش توصیفی تحلیلی و بهره گیری از دانش افراد متخصص و صاحبنظران این رشته مسیر تحقیق را شکل داده و در همین راستا توانستیمبه رویکردهای مختلف و مناسب دست یابیم. نتایج نشانگر این مطلب است که استفاده از مهندسی ارزش برای ترغیب کارکنان و ذی نفعان مختلفدر صنعت ساخت می تواند نقش قابل توجهی داشته باشد. وارد کردن اصولی که ریشه در معماری قدیم ایران داشته و ساختارهای مختلف آن بهصورت مدرن به کشورهای پیشرفته نسبت داده شده است.در نهایت پیشنهاد می شود با استفاده از اصول معماری پایداری و مهندسی ارزش به صورت همزمان، امکان بهره مندی جامعه از ساختارهای بهینهدر کاهش هزینه های پروژه های ساخت را فراهم نمود. ترغیب کارفرمایان نیازمند فرهنگ سازی در جامعه است تا بتوان تاثیر پایداری را در صرفهجویی هزینه ها به درستی نشان داد. به منظور دستیابی به اهداف مشخص و کسب اقبال کاربران و ذی نفعان کلیدی در پروژه های ساخت و ساز،نیاز به بررسی دقیق و همه جانبه می باشد. بهره گیری از مهندسی ارزش می تواند این راهکار را (پایداری) برای افراد دخیل در صنعت ساخت فراهم سازد.

کلیدواژه ها

مباحث پایداری، ساخت و ساز پایدار، مهندسی ارزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.