بررسی رفتار لرزهای تونل های بهسازی شده با FRP با استفاده از تحلیل بارافزون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 918
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی اسماعیلی

دانشیار گروه خط و سازه های ریلی، دانشگاه علم و صنعت ایران؛

عبدالحسین بغلانی

استادیار گروه عمران ، دانشگاه صنعتی شیراز؛

رامین پورزند

دانشجوی مهندسی زلزله، دانشگاه صنعتی شیراز؛

چکیده

خرابی های ایجاد شده در فضاهای زیرزمینی در زلزله های شدید مبین آن است که بر خلاف تصور عمومی این سازه ها در برابر امواج دینامیکی به طور مطلق مصون نمی باشند. برای بهسازی لرزهای سازه های زیرزمینی روش های مختلفی در ادبیات فنی پیشنهاد شده کهبه عنوان نمونه میتوان استفاده از راک بولت، پوشش های فلزی و تزریق را می توان نام برد. با توسعه کاربرد FRP در مقاوم سازی لرزه ای،امکان سنجی استفاده از این مصالح در بهسازیلرزهای آنها نیز قابل بررسی است، لذا مقاله حاضر به بررسی تاثیر FRP بر رفتار لرزه ای تونل مترو در محل ایستگاه پرداخته است. برای این منظور در ابتدا از تحلیل های شبه استاتیکی ودینامیکی موجود در ادبیات فنی استفاده شده است،در این مقاله با توسعه مدل عددی سه بعدی اجزای محدود و با روش بار افزون تاثیر نصب FRP در نقاط کلیدی پوشش ایستگاه مترو برباربری لرزهای آن مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحلیل بار افزون حاکی از تاثیر FRP بر باربری لرزهای پوشش دارد. بطوری که میزان جابجایی جانبی نسبی پوشش که بیانگر میزان دامنه حرکت گهوارهای پوشش است به طور متوسط52/1درصد درمدل تسلیح یافته با FRP کاهش داشته است، این موضوع بیانگر افزایش سختی برشی پوشش در مدل با FRP نسبت به مدل بدون FRP است

کلیدواژه ها

تونل، تحلیل بارافزون، نرم افزار آباکوس، مترو، FRP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.