الگویی برای شناسایی هدف بر اساس تصاویر سنجش از دور ابرطیفی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران (C۴I)
- کد COI اختصاصی: CCCI08_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2032
نویسندگان
دانشجو دانشگاه صنعتی مالک اشتر
استادیاردانشگاه صنعتی مالک اشتر
استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر
چکیده
یکی از مهم ترین ابزارهایی که به فرمانده کمک می کند تا بتواند در تصمیم گیری، موفق عمل کند داشتن تفسیر درست از صحنه نبرد و شناسایی محل دقیق اهداف موجود در صحنه است. با استفاده از تصاویر تهیه شده از صحنه می توان به شناسایی اهداف پرداخت. در سال های اخیر پیشرفت تکنولوژی در زمینه سنجش از دور امکان تهیه تصاویر مختلف با رزولوشن مکانی و رزولوشن طیفی بالا را فراهم نموده است. سنجنده های ابرطیفی با افزایش قابلیت تصویر برداری در باندهای متعدد، تصاویر ابرطیفی با رزولوشن طیفی بالا را فراهم می کنند که با استفاده از این تصاویر می توان به شناسایی هدف پرداخت. حوزه های پردازشی مختلفی با هدف شناسایی هدف بر اساس تصاویر ابرطیفی ارائه شده اند که بنا به کاربرد می توان از هر یک استفاده کرد. فرآیند شناسایی هدف وقتی کامل می شود که از جنبه های مختلف با توجه به داده ورودی صورت گرفته باشد. لذا وجود الگویی جامع می تواند برای استفاده حداکثری از تصاویر ابرطیفی در جهت شناسایی هدف کمک کننده باشد. در این مقاله، چنین الگویی برای شناسایی هدف، با پنج رویکرد پیشنهاد می شود. رویکردها بر اساس انواع اطلاعات قابل استخراج از تصاویر ابر طیفی شامل تفکیک پذیری رخنمون ها، ناهمگونی ها، تغییرات طیفی در زمان های مختلف، استفاده از مواد خاص و امکان رصد مشخصه های طیفی می باشند. برای تحقق هر رویکرد، تکنیک ها و الگوریتم های پردازشی مختلفی مطرح هستند که با توجه به کاربرد، می توان ترکیبی از رویکردها را برای شناسایی هدف استفاده کرد. بر روی تصویری از سنجنده آویریسAVIRISو به کمک یک کتابخانه طیفی، اهدافی با مشخصات طیفی متفاوت، شبیه سازی و با استفاده از الگوی شناسایی پیشنهادی، قابلیت شناسایی این اهداف مورد سنجش قرار گرفت. مقایسه نتایج کمی حاصل و ارزیابی های شهودی، کارآمدی الگوی پیشنهادی در شناسایی اهداف از منظر ویژگی های طیفی را نشان می دهدکلیدواژه ها
تجزیه طیفی ، تصاویر ابرطیفی ، شناسایی هدف ، کتابخانه های طیفی ، ناهمگونی طیفیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.