کمی سازی واکنش رشد گیاه برنج به کاربرد باکترهای بومی حل کننده فسفات Rahnella aquatilis و Enterobacter sp

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS02_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 787
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل بخشنده

دانشجوی دکتری فیزیولوژی مولکولی، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حشمت اله رحیمیان

استاد گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

همت اله پیردشتی

دانشیار و استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی ساری

قربانعلی نعمت زاده

دانشیار و استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

به منظور کمی سازی واکنش رشد گیاه برنج (رقم طارم هاشمی) به کاربرد باکترهای بومی حل کننده فسفات به نام های R Rahnella aquatilis و Enterobacter sp. (E) به عنوان محرک رشد، آزمایشی مزرعه ای در سال 1393 در منطقه اسفیوردشوارب شهرستان ساری اجرا شد.نتایج نشان داد که کاربرد تیمارهای مختلف باکتری باعث افزایش تجمع ماده خشک کل اجزای رویشی نسبت به شاهد شد. مقدار افزایش در زمان استفاده از باکتری R 1250 گرم در متر مربع بیشتر از زمان استفاده از باکتری E 1112 گرم در متر مربع و شاهد 1035 گرم در متر مربع بود. هرچند از نظر دوره فاز خطی رشد بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود نداشت. حدود 46 روز اما حداکثر سرعت رشد گیاه بین 23 تا 27 گرم در متر مربع در روز متغیر بود. با توجه به نتایج فوق، علت اصلی افزایش تجمع ماده خشک در گیاه برنج را می توان به سرعت رشد گیاه بیشتر در زمان حضور باکتری های حل کننده فسفات نسبت داد.

کلیدواژه ها

باکتری حل کننده فسفات، برنج، کمی سازیف وزن کل اجزای رویشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.