تحلیل دینامیکی تیرهای پیزوالکتریک و تیر به همراه تکه پیزوالکتریک در حالات حسگری و عملگری

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME16_521
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2933
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید شهاب عاملیان

مربی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد نایین، گروه مکانیک

منصور رفیعیان

استادیار - دانشگاه یزد، دانشکده مهندسی مکانیک

سعید ضیایی راد

دانشیار - دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مکانیک

چکیده

با توجه به استفاده روزافزون از مواد پیزوالکتریک در زمینههای مختلف مانند کنترل شکل سازهها، تشخیص عیوب سازهها، کنترل فعال ارتعاشات و استفاده در شتاب سنج های پیزوالکتریک بررسی آنها از دیدگاههای مختلفی مانند تغییر شکل استاتیکی، تغییر شکل دینامیکی و تحلیل فرکانسی ضروری به نظر میرسد . در این مقاله، به بررسی دینامیکی تیرهای پیزوالکتریک بایمورف و یونیمورف در دو حالت حسگری و عملگری پرداخته شده و با استفاده از روش آنالیز مودال، تغییر مکان تیر پیزوالکتریک به تحریکهای خارجی ( نیرو و ولتاژ اعمالی ) به دست آمدهاست و همچنین با استفاده از روش مودهای فرضی به تحلیل تیر به همراه تکههای پیزوالکتریک پرداخته شدهاست . در این میان تاثیر پارامترهایی چون ضخامت و طول لایهها، نوع مواد سازنده، نیرو و ولتاژ اعمالی بررسی شدهاست . مزیت روش ارائه شده قابلیت تعمیم برای تیرهای چند لایه و انواع شرایط مرزی میباشد . روش ارائه شده میتواند مبنای خوبی برای تعیین میزان دقت روشهای عددی باشد . در نهایت نتایج بدست آمده از حل تحلیلی با نتایج نرم افزار ANSYS مقایسه شدهاست .

کلیدواژه ها

پیزوالکتریک - بایمورف - یونیمورف - روش ریلی ریتز - روش انرژی - آنالیز مودال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.