مطالعه رفتار لرزهای ستونهای بتن مسلح لاغر تقویتشده با الیاف پلیمری مسلح فلزی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی عمران و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCEE01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 857
نویسندگان
استاد دانشکده عمران دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان
چکیده
در حال حاضر از روشهای متنوعی برای تعمیر و تقویت ستونهای بتنآرمه استفاده میشود. ازجمله میتوان تقویت اعضای بتنآرمه با پوشش SFRP را نام برد. قابلیت کاربرد ستونهای بتنآرمه محصورشده با دورپیچ الیاف در جهت مماسی برای مقاومت در برابر بارهای با خروج از محوری در چندین پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. با این وجود سازوکار محصورشدگی در حضور تأثیر لاغری ستون کمتر شناخته شده است و نیاز به مطالعهی بیشتری دارد. جلوگیری از کمانش یک ستون بتنمسلح لاغر در برابر نیروی محوری فشاری وارد بر آن با استفاده از پلیمرهای مسلح با الیاف SFRP ، هدف اصلی این تحقیق است. لذا در این پژوهش به بررسی تقویت لاغری ستونهای بتنمسلح با SFRP پرداخته ودر آن پارامترهای موثر در تقویت لاغری و رفتار سازه لحاظ گردیدهاند. ازجمله این پارامترها میتوان به تاثیر تعداد لایهها اشاره نمود که در این تحقیق به روش اجزامحدود مورد بررسی قرار میگیرند. بر این اساس در این مقاله، چند ستون بتنمسلح تحت تاریخچه زمانی شتاب زمینلرزه منجیل مدلسازی شده و منحنیهای نیرو-تغییر مکان برای هر مدل به صورت عددی محاسبه میشوند. ستونهای مورد بررسی در سه گروه تقسیم میشوند که گروه اول بدون دورپیچ و گروههای بعدی تقویت شده به وسیله یک و دو لایه الیاف فلزی می باشند. ابتدا مدلهای سه بعدی از ستونهای مورد نظر توسط نرمافزار اجزای محدود آباکوس تهیه گردیده و سپس با اعمال بار محوری و همچنین نیروهای لرزهای، تاثیر پارامترهای مورد نظر بر رفتار ستون بررسی میشود. نتایج نشان میدهد که تقویت ستون با SFRP باعث افزایش سختی خمشی و محوری ستون میشود، که سختی خمشی در کاهش کمانشپذیری ستون نقشی اساسی داردکلیدواژه ها
الیاف پلیمری مسلح فلزی، ستونهای بتنمسلح لاغر، رفتار ستون تحت بارگذاری زلزلهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.