ذخیره انرژی الکتریکی وکاهش آلایندگی محیط زیست با باروری ابرها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی تولید و بهره برداری از انرژی های نو سازگار با محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: KRMS01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی زاینده رودی

استادیار ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، گروه برق، کرمان، ایران

محمدرضا پورغریب شاهی

شرکت برق منطقه ای کرمان، کرمان، ایران

حمیدرضا آخوند زاده

شرکت برق منطقه ای کرمان، کرمان، ایران

آزاده حسینی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

تأمین برق مطمئن و مستمر مهمترین دغدغه شرکت های برق منطقه ای و توزیع سراسر کشور بوده و هست. شبکه برق استان کرمان علی الخصوص مناطق جنوبی با رشد بار غیر معمول از این قاعده مستثنا نمی باشد. با نگاهی به دسته بندی نوع بار مصرفی خاص استان کرمان مشاهده می گردد تقریبا نیمی از بار استان کشاورزی می باشد. خشکسالی های اخیروعیق تر شدن چاههای کشاورزی ، استفاده از وسایل سرمایشی کم بازده درجنوب استان، توسعه بخش صنعت ومعدن و.... از مهمترین علل رشد بار دراستان کرمان طی چند سال اخیر می باشد. دراین مقاله پس از بررسی آمار مصرف انرژی و پیک بار ماه های مختلف سالهای 1386 لغایت 1390 استان کرمان، میزان بارندگی ،درجه حرارت و حداکثر بارندگی دریک روز استان به تأثیر میزان بارندگی برمصرف انرژی الکتریکی در استان می پردازد. بحث باروری ابرها که بعنوان شاخه ای از علم تعدیل وضع هوا شناخته می شود، نوعی رفتار هوشمندانه با ابرها و سیستم های ابری و در جهت افزایش بارش در ابرهایی است که فرایندهای بارش در داخل آنها در حال شکل گیری و اجرا است. روش باروری به لحاظ هزینه های استحصال آب از تمامی روش ها مقرون به صرفه تر است و در بیشترین حد خود قیمت تمام شده هر مترمکعب آب 60 تومان برآورد شده است؛ درحالی که در روش های دیگر تا 2000 تومان نیز هزینه انجام می شود. در این مقاله فارغ از منافعی که باروری ابرها خصوصا دراستان کویری همچون کرمان برای تأمین آب دارد به میزان صرفه جویی انرژی الکنریکی در این استان ناشی از باروری ابرها می پردازد.

کلیدواژه ها

باروری ابرها،استان کرمان، ذخیره انرژی الکتریکی، کاهش آلایندگی ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.