تاثیر علوم رفتاری در طراحی برای کودکان با تأکید بر ایجاد خلاقیت
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_722
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 908
نویسندگان
دکترای معماری دانشگاه علم و صنعت و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
چکیده
توجه به موضوع تاثیرپذیری انسان از محیط پیرامون سابقه ای طولانی دارد و از دیرباز مورد توجه بوده است. بنابراین در سال های اخیر با توجه به رشد روزافزون جمعیت کودکان در ایران، توجه ویژه ای به طراحی فضاهای آموزشی ویژه کودکان شده است. از آنجا که اکثر این فضاها فاقد شرایط لازم برای کودکان می باشند و تنها با تغییر عملکرد در ساختمان قبلی به وجود آمده اند، تاثیر نامطلوبی بر روند رشد و ایجاد خلاقیت کودکان می گذارند، که از پیشرفت ذهنی و کسب عوامل خلاقیت ساز در آن ها می کاهند. چرا که محیط فیزیکی به سبب ساختار خود می تواند تعاملات و در پی آن فرآیند یادگیری را تقویت و یا تضعیف نماید. از آنجا که تعاملات مداوم انسانها با یکدیگر و با منابع محیطی و الگوی یادگیرنده محوری ، جوهره نظام های آموزشی جهان امروز و فردا را شکل می بخشد، این اعتقاد وجود دارد که رویکردهای جدید، نیازمند حرکت، کار گروهی و پویایی دانش آموزان است از این رو تعریف نیازها و چگونگی سازماندهی بستری که چنین نحوه ی یادگیری، در آن قابلیت ظهور داشته باشد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از تحقیق حاضر به دست آوردن ویژگی هایی است که در کودکان قبل از مقطع دبستان (3 تا 6 سال) بر ذهن و رفتار و هم چنین ارتقا خلاقیت آن ها موثر است. در این تحقیق، از مطالعه کتابخانه ای و تلفیق نظریات مرتبط با موضوع استفاده شده است و در نهایت به اصولی از جمله: استفاده از عناصر طبیعی، انعطاف پذیری عملکردها، تحریک حس کنجکاوی کودک و مشارکت در بازی و کارهای گروهی اشاره شده است.کلیدواژه ها
کودکان ، روانشناسی محیطی ، خلاقیت ، انعطاف پذیریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.