ارزیابی تأثیرات انرژی خورشیدی بر صنعت ساختمان سازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
  • کد COI اختصاصی: ICOHACC01_552
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکوه نشانی فام

گروه معماری ، علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی ، دانشگاه آزاذ اسلامی ،واحد تبریز ، ایران

شهریار شقاقی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

آلودگی هوا و بحران های زیست میحطی از پیامدهای مصرفی بی رویه سوخت های فسیلی در دوران پس از انقلاب صنعتی ، بویژه قرن بیستم بوده است . از طرفی رشد جمعیت و عمر کوتاه انرژی های تجدید ناپذیر باعث افزایش بیش از بیش این منابع شده است . لذا گرایش به سمت انرژی های تجدیدپذیر رشد قابل توجهی یافته است . دو رویکرد حفظ منابع و طراحی بر اساس چرخه حیات دو مسأله ایست که هدف این پژوهش می باشد در حوزه انرژی کاهش منابع انرژی و به دنبال آن آلودگی های زیست محیطی از مسایل مهم آن می باشند . با توجه به محدود بودن منابع سوختی و لزوم صرفه جویی در مصرف انرژی استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یک راهکار استراتژیک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . ساختمان ها به عنوان عامل اصلی در هدر دادن منابع انرژی و ایجاد آلودگی می باشند . برای چاره این مشکل ، کشف رویکردهای نوین زیبایی شناختی ، برای ایجاد دگرگونی و تحول در اذهان عمومی و جایگزینی الگوهای زیستی مبتنی بر تعادل ، صرفه جویی و بهینه سازی مصرف و احترام به محیط طبیعی و اجتماعی ، به جای الگوهای منحط رایج کنونی امری ضروری است .. در این مقاله با روش تحلیلی - توصیفی ضمن دستیابی به نتایج واقعی در زمینه استفاده از انرژی های خورشیدی به عنصری نمادین در جهت دوستی با کره زمین و به عنوان شاخصه بهره وری از انرژی های پاک اشاره می شود . تبیین ضرورت بحث انرژی در ساختمان ها ، آشنایی با منابع انرژی و کاربرد آن در بخش ساختمان آشنایی با راهکارهای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ، ارائه راهبردهای کلان کاهش مصرف انرژی و تعیین راهکارهای مربوط به استفاده از انرژی های پاک از جمله اهداف این مقاله می باشد.

کلیدواژه ها

انرژی ، انرژی خورشیدی ، ساختمان ، سوخت های فسیلی ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.