تدوین مدل ارزیابی آمادگی سازمان جهت پیاده سازی سیستم های هوش کسب و کار: مطالعه موردی صنعتبانکداری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMEI01_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پورابراهیمی

استادیار، دکتری مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ایران.

علیرضا بوالهری

دانشجوی دکتری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

زهرا عبدلی خوبانی

کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی، تهران، ایران.

چکیده

اگرچه سیستم های هوش کسب و کار به صورت فزاینده ای در سطح دنیا در حال گسترش و پیاده سازی هستند، ولیکن بسیاری از سازمان ها با ادبیات این موضوع آشنا نبوده و گاها، پیش از ارزیابی آمادگی سازمان، اقدام به پیاده سازی این دسته از سیستم ها می نمایند. پژوهش ها نشان داده اند که احتمال عدم موفقیت در چنین شرایطی بیشتر شده و بر ارزیابی آمادگی شرکت ها در دو بعد فنی و سازمانی برای پیاده سازی سیستم های هوش کسب و کار، تاکید کرده اند. در این پژوهش تلاش شده است تا ابتدا به بررسی برخی مدل های مطرح در زمینه ارزیابی آمادگی سازمان جهت پیاده سازی سیستم های هوش کسب و کار پرداخته شود. سپس به ارائه مدل ارزیابی آمادگی که با فضای کسب و کار صنعت بانکداری ایران همخوانی بیشتری دارد، پرداخته شده است. نتایج نمایانگر آن است که یازده معیار در ارزیابی آمادگی سازمان ها تاثیرگذار هستند. از این میان، چهار معیار با معیارهای ارائه شده در مدل های مطالعات پیشین متفاوت بوده که می تواند نشان دهنده لزوم توجه به طیف وسیعی از معیارها برای پیاده سازی سیستم های هوش کسب و کار در صنعت بانکداری ایران باشد. در انتها نیز تحلیلهایی مبنی بر تاثیر مستقیم معیارها بر آمادگی سازمان، ارائه شده است.

کلیدواژه ها

سیستم هوش کسب و کار، هوش تجاری، ارزیابی آمادگی، انبار داده، پیادهسازی سیستم، شکست پروژه، عواملکلیدی موفقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.