بررسی رابطه فضای اخلاقی سازمان با رفتارهای مثبت سازمانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMEI01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بزرگمهر اشرفی

دانشیار دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت دانشگاه شاهرود

زهرا اشرفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

چکیده

در این تحقیق با هدف بررسی رابطه فضای اخلاقی سازمان با رفتارهای مثبت سازمانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود انجام شده است. به این منظور 224 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. تحقیق به روش زمینه یابی انجام شد. پرسشنامه های مورد بررسی شامل پرسشنامه های استاندارد فضای اخلاقی سازمان و رفتار سازمانی مثبت گرا می باشند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش از نرم افزار spss19 استفاده شده است. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ برآورد شد. بدین ترتیب، میزان آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های هوش های چندگانه و رفتارهای سازمانی مثبت گرا به ترتیب 0.844 و 0.730 به دست آمدند. تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام پذیرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بین فضای اخلاقی سازمان با رفتارهای مثبت سازمانی کارکنان علوم پزشکی شاهرود رابطه معناداری وجود دارد. همچنین، بین فضای اخلاقی ابزاری، فضای اخلاقی استقلال، فضای اخلاقی توجه، فضای اخلاقی قوانین و مقررات سازمانی، فضای اخلاقی قوانین و ضوابط اخلاقی حرفه ای و رفتارهای سازمانی مثبت گرا در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود رابطه معناداری وجود دارد. نتایج آزمون تی گروههای مستقل و تحلیل واریانس نیز نشان داد که بین نظرات پاسخ دهندگان از لحاظ متغیر جمعیت شناختی وضعیت تأهل و نوع استخدام تفاوت معناداری وجود ندارد، ولی بین نظرات پاسخ دهندگان از لحاظ متغیرهای جمعیت شناختی جنسیت، ، سن، سطح تحصیلات و سنوات خدمت تفاوت معناداری وجود دارد

کلیدواژه ها

فضای اخلاقی سازمان، رفتارهای مثبت سازمانی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.