پیاده سازی یک سیستم خبره جهت تشخیص بیماری های تنفسی با استفاده از پرولوگ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کامپیوتر،فناوری اطلاعات وارتباطات اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICCONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رنجبرحسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

ما در این مقاله قصد داریم با استفاده از پرولوگ یک سیستم خبره پیاده سازی کنیم تا بیماری افرادی که دچار مشکلات تنفسی هستند را تشخیص بدهد؛ بیماری های تنفسی که سیستم خبره پیشنهادی میتواند آنها را تشخیص بدهد عبارت اند از: سرطان ریه،ذات الریه، آسم و برونشیت. پیاده سازی سیستم خبره پیشنهادی بدین صورت است که ما ابتدا در پرولوگ قانونی را برای دریافت نام بیمار و تشخیص بیماری فرد بیمار پیاده سازی می کنیم و بعد برای هر کدام از بیماری های تنفسی بیان شده یک قانون مجزا پیادهسازی می کنیم و همچنین به ازای علائم هر بیماری یک قانون پیاده سازی می کنیم و بعد در قانون های هر بیماری آنها را بکار میبریم. عملکرد سیستم خبره پیشنهادی بدین صورت است که در ابتدا نام بیمار پرسیده می شود و بعد سیستم خبره پیشنهادی شروع به پرسیدن علائم هر بیماری می کند؛ در ابتدا علائم بیماری سرطان ریه (علائم بصورت جدا جدا) از بیمار پرسیده می شوند و اگربیمار حتی یکی از علائم این بیماری را نداشته باشد سیستم خبره پیشنهادی علائم بیماری بعدی که ذات الریه هست را از بیمار سوالمی کند و به همین ترتیب اگر بیمار همه علائم این بیماری را نداشته باشد؛ علائم بیماری آسم و برنشیت از آن پرسیده می شود. در صورتی سیستم خبره پیشنهادی می تواند بیماری فرد بیمار را تشخیص بدهد که پاسخ بیمار برای تمام علائم یک بیماری بله که باعلامتy در سیستم خبره پیشنهادی مشخص شده، باشد. در غیر این صورت سیستم خبره پیشنهادی قادر به تشخیص بیماری فردبیمار نیست

کلیدواژه ها

سیستم خبره، پرولوگ، بیماری های تنفسی، پایگاه دانش، قانون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.