صرفه جویی در مصرف سوخت، به وسیله غنی سازی هوای احتراق توسط اکسیژن اضافی در یک نمونه مشعل صنعتی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
- کد COI اختصاصی: ISME16_305
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2298
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم وصنعت ایرا
استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران
استادیار دانشگاه علوم هوایی شهید ستاری
چکیده
از آنجایی که از احتراق گاز متان و هوا با نسبت استکیومتریک، بیشترین دمای شعله حاصل می گردد، یکی از راه های افزایش دمای ماکزیمم شعله، استفاده از ترکیبات دیگر اکسیژن و نیتروژن به عنوان اکسیدایزر است، که در آن درصد مولی اکسیژن در اکسیدایزر به عنوان تنها عامل ایجاد احتراق بیشتر از درصد مولی اکسیژن در هوا است. در این مقاله احتراق گاز متان در یک مشعل صنعتی 200 کیلوواتی با اکسیدایزری که دارای درصدهای مختلف مولی اکسیژن در اکسیدایزر باشد، مورد بررسی قرار میگیرد. ابتدا احتراق گاز متان باهوای معمولی به صورت تجربی انجام پذیرفت و سپس نتایج آن با حالتی که همین آزمایش توسط نرم افزار فلوینت انجام گرفت، مورد مقایسه قرار رگفت. پس از مقایسه نتایج، مقادیر منتج شده از نرم افزار با درصد خطای قابل قبولی مورد تصدیق قرار گرفتند. سپس توسط همین نرم افزار، مشعل مدل شده توسط گاز متان و اکسیدایزرهایی با درصد های مختلف مولی اکسیژن در اکسیدایزر مورد تحلیل قرار عددی قرار گرفت و در پی آن میزان صرفه جویی در مصرف سوخت به دست امد. حل معادلات حاکم از روش حجم محدود و از مدل k-e استاندارد به منظور مدلسازی توربولانس استفاده شده است. با توجه به نتایج به دست آمده می توان دریافت که هرچقدر درصد مولی اکسیژن در اکسیدایزر افزایش یابد، دمای ماکزیمم شعله، دمای بخش های مختلف کوره افزایش و میزان صرفه جویی در مصرف سوخت نیز بیشتر خواهد شد. در نهایت با توجه به بالا بودن هزینه های اولیه در تولید اکسیژن، میزان بهینه غنی سازی هوای احتراق توسط اکسیژن اضافی جهت دستیابی به میزان بهینه صرفه جویی درمصرف سوخت به دست خواهد آمد.کلیدواژه ها
صرفه جویی در مصرف سوخت ، افزایش نسبت مولی اکسیژن در اکسیدایزر ، کاهش آلاینده ها ، ماکزیمم دمای شعلهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.