ارزیابی و تحلیل اصول معماری سبز از طریق شاخص LEED در ساخت و سازآپارتمان های مسکونی (نمونه موردی : شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD01_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه رزاقیان

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی مشهد، دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری

محمدرحیم رهنما

دکتری برنامه ریزی شهری، دانشیار گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف این مقاله ارتقاء سطح کیفیت ساخت و ساز، کاهش مصرف منابع و اتلاف انرژی، بازیافت و استفاده مجدد از منابع و مصالح موجود به منظور کاهش هزینه های مادی و معنوی معماری در بخش عظیم ساختمان در شهر مشهد است که با استفاده از شاخص بین المللی پایدارLEED به معنای راهنمای طراحی و محیطی انرژی ، سعی دارد اصول بنیادی و معیارهای طراحی ساختمانهای مسکونی را از طریقمقایسه این شاخص با سه آپارتمان چهارطبقه در حوزه های مختلف درآمدی مشهد، بیان دارد و همچنین چشم انداز تفکر اکولوژیکی را تا حدی در وضع موجود آپارتمان های شهر مشهد روشن نماید. لذا بااستفاده از روش توصیفی- تحلیلی، 27 هدف خرد در قالب هفت گروه اهداف سایت های پایدار ، کارایی سامانه های آب ، انرژی و اتمسفر ، مصالح و منابع ، کیفیت محیط داخلی ، نوآوری در طراحی و تاثیر بر ارزش دارایی ها ، در دو گروه عمده محیط پیرامونی و محیط درونی ارزیابی و امتیاز کسب شده نهایی نشان دهنده وضعیت سبزی بنا می باشد. برداشتهای میدانی، تکمیل پرسشنامه و مصاحبه هایصورت گرفته با ساکنان و مهندسان طراح و ناظر، نشان می دهد تقریبا در هیچ یک از آپارتمان های برداشت شده به معماری سبز و اصول طراحی آن توجه نشده و مواردی چند نیز که از شاخص LEED در این آپارتمان ها اجرا شده، نه به دلیل وجود چشم انداز اکولوژیک، که به دلیل تامین آسایش، رفاه و گرانتر ساختن هر مترمربع بنا جهت فروش می باشد و فرضیه تحقیق مبنی بر احتمال عدم رعایت اصولاکولوژیک و معماری سبز در ساخت آپارتمان های مسکونی مشهد تایید می گردد. لذا مهمترین پیشنهادات این مقاله عبارتنداز: آشنا ساختن مدیران و سپس سازندگان شهری به اهمیت معماری سبز، تصویب قوانین و مقررات طراحی سبز و اعمال ضابطه های تشویقی در آپارتمان هایی که آیین نامه طراحی سبز را رعایت نمایند.

کلیدواژه ها

آپارتمان مسکونی، طراحی پایدار، معماری سبز، مشهد ، LEED

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.