نقش دیوار ترومب در بهینه سازی مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عامری سیاهویی

هیئت علمی (دانشیار) گروه معماری و شهرسازی دانشگاه پیام نور بندرعباس

فاطمه احمدی سرخونی

کارشناس ارشد معماری، مدرس گروه معماری و شهرسازی دانشگاه پیام نور بندرعباس

حکیمه حسن زاده ابراهیم آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور استان هرمزگان، واحد قشم

چکیده

از آنجائیکه انرژی خورشیدی جزء پیوسته ای از زندگی روزانه در روی کره زمین است، بشر از طلوع عصر تکنولوژی سعی کرده است که توان این انرژی را برای اهداف مفید مهار نماید. روش های فنی گوناگونی بوجود آمده و تکمیل شده اند و طرحهای بسیاری با درجات موفقیت متفاوت آزمایش گردیده اند و صنایع جدید و اقتصادی تاسیس گردیده اند. در بهره غیر مستقیم سامانه های خورشیدی انفعالی منازل منبع ذخیره حرارت ما بین قسمت جنوبی پنجره ها وفضاهای مسکونی قرار می گیرد که در این بین استفاده از دیوار ترومپ مرسوم ترین روش در بهره غیرمستقیم می باشد دیوار ترومب اگرچه ظاهرأ به عنوان اختراعی جدید شناخته شده است ، اما به عنوان یک تکنیک سنتی در معماری بومی کاربرد داشته و نقش موثری در گرمایش و سرمایش بناها ایفا می کرده است و میتواند کمک زیادی به صرفه جویی انرژی نماید. در این مقاله ابتدا به بررسی سیستم های غیرفعال خورشیدی پرداخته سپس دیوار ترومب و انواع آن را مورد بررسی قرار داده ایم و روش تحقیق مبتنی بر روش تطبیقی و براساس مطالعات کتابخانه ای می باشد به عبارتی هدف از این مقاله شناساندن دیوار ترومب و نقش آن در بهینه سازی مصرف انرژی می باشد .

کلیدواژه ها

سیستم های غیرفعال خورشیدی ، دیوار ترومب ، بهینه سازی مصرف انرژی ، انرژی خورشیدی ، معماری بومی ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.