ارتقاء تصفیه بیولوژیکی شیرابه زباله با استفاده از بیوراکتور غشایی و فرایند نانوفیلتراسیون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس و نمایشگاه مهندسی آب
  • کد COI اختصاصی: CEWE01_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 913
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا علیمرادی

گروه پژوهشی غشایی، پژوهشکده نانوبیوتکنولوژی ،دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محسن جهانشاهی

گروه پژوهشی غشایی، پژوهشکده نانوبیوتکنولوژی ،دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مجید پیروی

گروه پژوهشی غشایی، پژوهشکده نانوبیوتکنولوژی ،دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

با توجه به پیچیدگی و دشوار بودن تصفیه شیرابه زباله و خطرات بالقوه برای آب های سطحی و زیرزمینی، نیاز به توسعه یک سیستم تصفیه‏ای موثر با کارامدی بالا می‏باشد. در این پژوهش، فرایند تصفیه شامل یک بیوراکتور غشایی (MBR)و فرایند نانوفیلتراسیون(NF) می‏باشد که در مقیاس آزمایشگاهی طراحی و راه اندازی شده است. بیوراکتور‏غشایی از دو فرایند بیولوژیکی و فیلتراسیون غشایی تشکیل می‏شود. غشای اولترافیلتراسیون پلی‏سولفونی پس از سنتز به روش تغییر فاز، با سطح موثر (0/04m(2 به صورت صفحه تخت ماژول شده و در درون بیوراکتوربه صورت مستغرق قرار داده می‏شود. نتایج به دست آمده نشان می‏دهد MBR در شرایط بهینه شامل نسبت F/M=0/2 gBOD/gMLSS.d و HRT=24 ساعت با راندمان حذف 75% ، کارایی بالایی در تصفیه شیرابه زباله داشته با این وجود، پساب خروجی از MBR هنوز دارای مقداری ترکیبات آلی مقاوم به تجزیه بیولوژیکی می باشد که به دلیل وزن مولکولی پایین قادر به عبور از غشا می‏باشند. به منظور بالا بردن کارایی فرایند تصفیه و کاهش COD شیرابه برای رسیدن به حدود مجاز تخلیه به درون آب های زیرزمینی و یا سایر مصارف، از فرایند نانوفیلتراسیون به عنوان روش تصفیه ای تکمیلی استفاده شده است. غشا کامپوزیتی لایه نازک به روش واکنش پلیمریزاسیون در فصل مشترک بر روی پایه پلی سولفونی سنتز شده تهیه شده است. فرایند تصفیه تکمیلی نانوفیلتراسیون موجب افزایش راندمان حذف COD تا 97% می گردد. میزان حذف ترکیبات TKN, NH(3)-N و فلزات سنگین به ترتیب 97%، 96% و 99% می‏باشد.

کلیدواژه ها

شیرابه زباله، بیوراکتور غشایی، فرایند نانوفیلتراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.