استفاده از میکروجلبک کلرلا ولگاریس به منظور تصفیه‎ پساب شهری و بررسی ارزش حرارتی آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس و نمایشگاه مهندسی آب
  • کد COI اختصاصی: CEWE01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1097
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام قائمی

دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست دانشگاه تهران، کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست- آب و فاضلاب - ارائه دهنده مقاله

عبدالرضا کرباسی

دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست دانشگاه تهران، دانشیار دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست دانشگاه تهران

بهنوش امین زاده گوهرریزی

دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست دانشگاه تهران، استادیار دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست دانشگاه تهران

چکیده

سیستم‎ها و روش‎های مختلفی جهت تصفیه‎ی پساب طراحی شده است که ممکن است صنایع و جوامع مختلف به علت هزینه‎های عملیاتی بالا علاقه‎ای به سرمایه‎گذاری در این حوزه نداشته باشند. در کنار روش‎های موجود، سیستم‎های کشت ریزجلبک نیز می‎توانند نقش ارزنده‎ای را در تصفیه پساب‎ها ایفا نمایند؛ زیرا ریزجلبک‎ها قادرند برداشت و حذف مواد مغذی، فلزات سنگین، مواد آلی و پاتوژن‎ها را از پساب‎ها افزایش دهند. از طرف دیگر، با استفاده از پساب‎ها می‎توان توده‎های زیستی قابل توجهی از ریزجلبک‎ها تولید نمود که جهت مقاصد مختلف در زندگی بشر قابل استفاده هستند. از طرفی منابع متداول انرژی مانند نفت، گاز و زغال سنگ تجدید ناپذیر بوده و استفاده از آنها به علت انتشار کربن دی اکسید و سایر گازهای گلخانه‎ای که منجر به تغییرات آب و هوایی می‎گردد؛ برای محیط زیست اثرات مخرب جبران ناپذیری را در پی دارند. کاهش سریع منابع سوخت فسیلی و افزایش انتشار گازهای گلخانه‎ای منجر به یافتن منابع پایدار و به صرفه انرژی به ویژه سوخت زیستی از جلبک‎ها شده است. تولید هر روزه مقادیر زیاد فاضلاب در مکان‎های شهری منبع مغذی‎ایی برای رشد و پرورش جلبک‎ها برای تولید سوخت زیستی فراهم کرده است. سیستم‎های یکپارچه‎ی تصفیه‎ی فاضلاب شهری و تولید سوخت زیستی یک روش پایدار اقتصادی و یک گزینه‎ی مناسب برای کاهش بار آلی (c:n:p)، انتشار گازهای گلخانه‎ای و کاهش تقاضای انرژی غیرمتمرکز می‎باشد. تحقیق پیش‎رو نشان دهنده‎ی کاهش 81/25 و 87/5 درصدی فسفر کل و نیتروژن کل و همچنین استحصال ارزش حرارتی در حدود 19/2 کیلو ژول بر گرم را نشان می‎دهد.

کلیدواژه ها

ریزجلبک، فاضلاب، محیط زیست، آلودگی، ارزش حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.