بررسی امکان سنجی خالص سازی آب اشامیدنی به وسیله پوست سیب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی و فناوری های محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CESET01_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید بیات

دانشجو کارشناسی ارشد فراوری مواد معدنی دانشگاه تهران

حمید رضا نیازی

دانشجو کارشناسی ارشد فراوری مواد معدنی دانشگاه بین الملل امام خمینی قزوین

محمد نوری

کارشناس مهندس عمران دانشگاه زنجان

محمد بیات

کارشناس ارشد مهندسی عمران دانشگاه آزاد زنجان

چکیده

بسیاری ازآلاینده های خطرناک ارطریق پساب ها ، زباله ها ی دفع شده وزهکشی آب باران به کانال های آب وارد می شوند،باعث شده اند درسال های اخیرمیزان فلزات سنگین ورنگ های آلی درآب های جاری به ویژه درنواحی صنعتی به طورنگران کننده ای افزایش پیداکند. حضورآنیون ها مانندکرومات، آرسنات و آرسنیت درآب آشامیدنی ، به دلیل سمیت بالای آن ها یک هشدار جدی برای سلامتی دربسیاری از نقاط جهان است .حذف چنین آنیون هایی ازآب آشامیدنی بااستفاده ازبایومس های ارزان یک فرایند تصفیه کارآمد ومقرون به صرفه است. باتوجه به دسترسی آسان، ماتصمیم گرفتیم که ازپوست سیب به عنوان یک لایه برای تحقیقات مان استفاده کنیم. کاتیون های زیرکونیوم روی سطح پوست سیب تجمع یافتندوبرای جداسازی آنیون ها مورداستفاده قرارگرفتند.پوست سیب باردارشده بازیرکونیوم برای جداسازی آنیون هایی مثل فسفات، آرسنات ، آرسنیت وکرومات ازمحلول های آبی مورداستفاده قرارگرفت. حضورکاتیون های زیرکونیوم روی سطح پوست سیب و همچنین جاذب اصلاح شده بااستفاده از SEM شناسایی شد. پوست سیب فرآوری شده بازیرکونیوم جذب سطحی کارآمدی نسبت به آنیون های AsO-2 ، AsO3-4 ، Cr2O7-2 و PO4-3 نشان داد.مطالعات روی جذب سطحی آشکار کردکه آنیون های آرسنات وکرومات درPH های 2 تا6جذب سطحی شده اند درحالی که آرسنات به طورکارآمد درPH بین 9 و10جداسازی شده است. به طور کلی پوست سیب آغشته به زیرکونیوم یک جاذب کارآمد برای آلوده کننده های آنیونیک می باشد

کلیدواژه ها

پساب، آنیون ها، پوست سیب، زیرکونیوم ،جذب سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.