بررسی تجربی ساختار جریان چگال سه بعد حاوی ذرات

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME16_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل صفایی اردکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد قطب علمی تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک،

نیکا رضاییان

دانشجوی کارشناسی قطب علمی تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانش

حسین افشین

دانشجوی دکتری قطب علمی تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه

بهار فیروزآبادی

دانشیار قطب علمی تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی

چکیده

جریان های چگال ، جریان هایی هستند که به دلیل اختلاف چگالی بین دو لایه از سیال بر روی بستر شیب دار جاری می شوند . این اختلاف چگالی می تواند به صورت ذرات معلق باشد که آنگاه جریان را گل آلود می نامند . در این مقاله تاثیر پارامترهای مختلف ب ر روی مشخصه های جریان چگال حاوی ذرات به صورت تجربی در حالت سه بعدی مورد بررسی قرار گرفته است . یکی از مهمترین مشخصه های جریان، پروفیل سرعت می باشد که در این آزمایش به کمک دستگاه سرعت سنج داپلر ) (ADV در مکان ها مختلف اندازه گیری شده است . سپس با تغییر عواملی مثل شیب بستر، دبی ورودی، غلظت سیال ورودی و فاصله از دریچه ورودی به بررسی تاثیر این عوامل بر روی پروفیل سرعت و تنش برشی کف پرداخته شده است . بررسی پروفیل های سرعت در جریان گل آلود نشان می دهد که به دلیل وجود نیروی اینرسی در ابتدای کانال، مقدار ماکزیمم و متوس ط جریان در جهت جریان همیشه به سمت پایین دست جریان کاهش می یابد و موقعیت سرعت ماکزیمم به سمت بالاتر از سطح بستر منتقل می شود . با افزایش دبی و شیب سرعت ماکزیمم و متوسط جریان ، ارتفاع جری ان و همچنین م یزان رسوب گذاری آن افزایش می یابد . علاوه بر این با افزایش غلظت ورودی به جز در منطقه ورودی جریان چگال در بقیه نقاط مقدار سرعت ماکزیمم و متوسط جریان در جهت جریان افزایش می یابد اما ارتفاع جریان کاهش پیدا می کند . با همه این تغییرات، بدون بعد سازی پروفیل های سرعت حاکی از نوعی تشابه یا رفتار متشابه این جریان پیچیده است .

کلیدواژه ها

جریان گل آلود، پروفیل سرعت، پروفیل غلظت، تجربی، ساختار جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.