تحلیل پایداری و طراحی پوشش نهایی تونل راه ورسک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری شهرسازی عمران و گردشگری توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: AUCETSUD01_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان داداشی

دانشجوی مقطع دکتری مهندسی معدن گرایش مکانیک سنگ

علی دادخواه تهرانی

مدیر پروژه قطعه دوم محور گدوک - پل سفید

فاطمه دهقانی

مدیر دفتر فنی شرکت سداد

چکیده

مهمترین مسئله در طراحی و اجرای این پروژه انتخاب الگوی حفاری و سیستم نگهداری مناسب، به منظور پایداری تودهسنگ و کاهش گسترش ناحیه پلاستیسیته در اطراف تونل بوده است. برای طراحی اولیه تونل ورسک چندین طرححفاری ارائه شد که در نهایت با مطالعه و بررسیهای صورت گرفته، مناسبترین طرح از نظر اجرائی و اقتصادی انتخاب شد. در ادامه با استفاده از روش همگرائی -همجواری و رسم منحنی مشخصه زمین با کمک نرم افزارPLAXIS و اعمال ترخیص تنش در مدل معادل با همگرائی به وجود آمده تا لحظه استقرار پوشش، سیستم نگهداری اولیه مناسب برای بحرانیترین مقطع از طول تونل پیشنهاد شده است. تحلیلهای انجام شده موئید اهمیت سیستم نگهداری اولیه در پایدارسازی و تحمل مناسب بارهای وارده و نشاندهنده این است که سیستم نگهداری اولیه در پایدارسازی و تحمل بارهای وارده بر طراحی بهینه سیستم نگهداری نهایی تاثیر قابل توجهی دارد. در نهایت، در طراحی پوشش نهایی برای شبیهسازی بار زلزلهی منطقه، با در نظر گرفتن ملاحظات مختلف، بیشترین شتاب بر اساس مبانی احتمالات زلزلهی مبنای طرح انتخاب و به مدل اعمال شده است. تحلیلهای انجام شده در این مطالعه نشان میدهد آسیبی به پوشش تونل در بارگذاری زلزله وارد نمیشود و نیازی به تقویت پوشش نهایی تونل نیست

کلیدواژه ها

تحلیل پایداری، تونل راه ورسک، پوشش نهایی.نرم افزارPLAXIS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.