شبیه سازی و تحلیل ترمودینامیکی واحد تولید هیدروژن دریک واحد صنعتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره سالیانه جهان و بحران انرژی
  • کد COI اختصاصی: ACWEC01_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای انرژی- دانشگاه تهران

چکیده

در قرن حاضر انرژی به عنوان نیروی محرک صنعت اهمیت ویژهای یافته است و تأمین آن به یکی از چالشهای دولتمردان و صاحبان صنایع تبدیل شده است. صنعت پتروشیمی به عنوان یکی ازصنایع با مصرف انرژی بالا در جهان به حساب میآید. هزینه بالایمصرف سوختهای فسیلی به عنوان اصلیترین منابع انرژی از یکسو و انتشار گازهای گلخانهای به عنوان مهمترین عامل آلوده کنندهی هوا و محیط زیست صنایع را وادار به چارهاندیشی برای ارائه راهکارهای پیرامون کاهش مصرف انرژی و کاهش اتلاف انرژی نموده است.امروزه به دلیل مصرف بالای منابع سوختهای فسیلی و کاهشآن در سالهای اینده و انتشار آلودگیهای زیست محیطی استفاده از سوختهای پاک که دارای آلایندگی کمتر هستند در حال گسترش است. هیدروژن یک انرژی جذاب، سوخت سبز و قابل تبدیل به الکتریسیته در پیل سوختی می باشد بدون آنکه انتشار کربن را درزمان استفاده به همراه داشته باشد. با توجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش با انتخاب یک واحد تولید هیدروژن و تحلیل ترمودینامیکی آن دو هدف مهم کاهش مصرف انرژی و تحلیل سوخت پاک هیدروژن مورد بررسی قرار گرفته است.این تحلیل ترمودینامیکی یا همان تحلیل اگزرژی و در واحد تولید هیدروژن یکشرکت پتروشیمی صورت گرفته است و با توجه به روشهای متعددتولید هیدروژن, در این واحد روشSMRکه یکی از بهترین روشهای تولید است انجام میشود.این فرایند در نرم افزارAspen Hysysشبیه سازی شده است تا پارامترهای جریان در نقاط مختلف بدست آید، سپس مقادیر تخریب اگزرژی و اتلاف اگزرژی کلیه اجزای فرایند محاسبه شده است. بیشترین بازده مربوط به PSAبازده 91/99درصد درحالیکه گرمکن 3 با16/22درصد کمترین بازده را دارد

کلیدواژه ها

پتروشیمی،هیدروژن،انرژی،روشSMR ، نرم افزار Aspen Hysys

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.