شبیهسازی سلول خورشیدیCIGS با نرمافزارکامسول و بهینهسازی لایه ZnO:Al برای افزایش راندمان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره سالیانه جهان و بحران انرژی
- کد COI اختصاصی: ACWEC01_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 687
نویسندگان
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی صنایع
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، استادیار دانشکده مهندسی صنایع
چکیده
با توجه به درک جهانی و نیازمندیها در زمینهی استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر و پاک, انرژی خورشیدی در کانون توجه بسیاری از مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است. امروزه کاهش قیمت ساخت درکنار راندمان ، از اهداف مهم صنعت سلولهای خورشیدی می باشد.یکی از راههای کاهش قیمت، بکارگیری تکنولوژی فیلم نازک در این سلولها میباشد که از اثر فتوولتایی استفاده میکنند. در بین این فیلمهای نازکCu(In Ga)Se علاوه بر این که دارای قیمت پایینی است، بیشترین راندمان را نیز در بین فیلم های نازک دارا میباشد. در این مقاله به شبیهسازی سلول خورشیدی نانوساختارCIGSبا استفاده از نرمافزارComsol Multiphysicsپرداخته شده و در ادامه برای افزایش راندمان، پهنا و ضخامت لایهیZnO:Al بهینه سازی شده است. ضخامت بهینه برای این لایه 3.میکرومتر بدست آمد که راندمان بدست آمده در این ضخامت 19.1 درصد میباشد. در ادامه با در نظر گرفتن همین ضخامت برای سلول خورشیدی به بهینه سازی پهنای این لایه پرداختیم که نتایج بدست آمده نشان دهندهی حداکثر ماکزیمم ... 1 درصد در پهنای 3میلی-متر و ضخامت 3.3 میکرومتر است. در نهایت پهنای 3میلیمتر و ضخامت 3.3 میکرومتر به عنوان حالت بهینه برای این لایه در نظر گرفته شد.کلیدواژه ها
سلولهای خورشیدی، فیلم نازکCIGS، ، بهینه سازی ، Comsol Multiphysicsمقالات مرتبط جدید
- بازنگری در حکمرانی آب زیر سایه میراث آب بندان ها در شمال ایران
- شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر هوشمندسازی کسب وکار در صنعت بیمه
- به سوی تحول دیجیتال، رویکرد COVID یا CCVID۱ (ارائه الگوی پیاده سازی تحول دیجیتال در شرکت های بیمه ای)
- ارائه مدل کسب و کار مبتنی بر فناوری بیمه« اینشورتک» برای استارتآپهای بیمه
- تحلیل تطبیقی هوشمندسازی کسب و کار در صنعت بیمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.