پیش بینی نشست سطح زمین در اثر حفر تونل های دوقلو (مطالعه موردی متروی اصفهان)
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: بیست و ششمین گردهمایی علوم زمین
- کد COI اختصاصی: GSI26_197
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3687
نویسندگان
دکتری استخراج معدن از دانشگاه صنعتی امیرکبیر عضو هیئت علمی دانشگاه صن
استادیار دانشکده مهندسی معدن و نفت دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن دانشگاه صنعتی شاهرود
دانش آموخته کارشناسی ارشد استخراج معدن دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
حفر تونل در خاک موجب اغتشاش در میدان تنش و تغییر شکل در اطراف آن می شود که ممکن است خسارت های جبران ناپذیری به سازه ها و تاسیسات سطح زمین وارد کند. تا کنون مطالعات زیادی به منظور پیش بینی نشست در اثر حفر تونل های کم عمق انجام شده اما در زمینه حفر تونل های دوقلو تحقیقات چندانی صورت نگرفته است. در این مقاله تحقیق بر روی میزان نشست سطح زمین در اثر حفر تونل های دوقلوی مترو اصفهان انجام شده است. بر اساس برنامه موجود، حفاری این تونل ها در چهار فاز مختلف صورت خواهد گرفت که دو فاز اول آن تا کنون تکمیل شده است. هدف اصلی در این تحقیق پیش بینی میزان نشست زمین در منطقه مورد مطالعه در اثر حفر این تونل ها در فازهای سوم و چهارم است. برای این منظور بر اساس اطلاعات حاصل از رفتار سنجی سطح زمین پس از فاز دوم حفاری، یک مدل عددی ساخته می شود که با اثبات معتبر بودن نتایج آن، می توان با اطمینان به پیش بینی نشست در اثر حفر تونل ها در فازهای بعدی پرداخت.کلیدواژه ها
نشست ، حفریات زیرزمینی ، روش عددی ، رفتارنگاری ، تونل دوقلومقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.