بررسی میزان اثرگذاری نهادهای جامعه بر جامعه پذیری دینی نوجوانان و جوانان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE02_286
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1502
نویسندگان
کارشناسی ارشد علوم تربیتی،مدرس دانشگاه علمی کاربردی جغتای
چکیده
یکی از مباحث مهم در فرهنگ، تربیت دینی جامعه بخصوص جوانان بر مبنای اعتقادات ارزشی و ایمانی است. تربیتنسلی معتقد به مبانی دین، عامل به احکام و آداب الهی و برخوردار از سجایا و فضایل اخلاقی از اهداف و آرمانهای نظامجمهوری اسلامی ایران می باشد. در این تحقیق درصدد آن هستیم که بررسی کنیم با توجه به اشتراک کارکردی کهامروزه میان نهادهای جامعه وجود دارد،هر یک از نهادهای جامعه پذیری کننده جامعه چه میزان تاثیر در جامعه پذیریدینی نوجوانان و جوانان را دارندو هر یک از این نهادها تا چه میزان در درونی کردن ارزشهای دینی در بین جوانان ونوجوانان موفق بوده اند.مواد و روش کار:نوع تحقیق بر اساس هدف،کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری داده ها،توصیفی از نوع پیمایشی است.در این مطالعهمیزان اثر گذاری نهادهای جامعه بر جامعه پذیری دینی نوجوانان و جوانان شهر مشهد در سال 93 مورد بررسی قرارگرفته است. 600 نوجوان و جوان بین 27-17 سال به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و پرسشنامه محقق ساخته پژوهش بر روی آنان اجرا گردید.یافته ها: یافته های تحقیق نشان می دهد که میزان اعتقادات مذهبی خانواده،دوستان،روحانیون و برنامه های صدا و سیما باجامعه پذیری دینی نوجوانان و جوانان رابطه مستقیمی دارد.بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد تمامی متغیرهای موجود در پژوهش، با تربیت دینی و جامعه پذیری دینینوجوانان و جوانان رابطه مستقیم و مثبت دارند.یعنی هرچه میزان اهتمام دینی در خانواده، میزان مذهبی بودن برنامههای دینی صدا و سیما و میزان مشارکت و معاشرت دینی نوجوانان و جوانان افزایش یابد،جامعه پذیری دینی آنها همافزایش می یابد.کلیدواژه ها
نهادهای جامعه جامعه پذیری دینی ارتباط نوجوان با آنمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.