استحکام بخشی سازه های بنایی غیر مسلح با استفاده از کامپوزیتهای پایه پلیمری ( FRP)

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی استحکام بخشی ساختمانهای بنایی غیرمسلح و بناهای تاریخی
  • کد COI اختصاصی: NCCHUNB01_58
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمس الدین شمسایی

عبدالمجید نورتقابی

روح اله رحیمی

چکیده

در این مقاله سعی شده است، امکان استفاده از کامپوزیتهای پایه پلیمری (FRP) برای استحکام بخشی وبهبود مقاومت درمقابل زلزله برروی سازه های بنایی غیر مسلح مورد بررسی قرار گیرد. برا ی اینکار خلاصه ای ازکارهایی که محققان دیگر انجام داده اند ، گرد آوری شده است. این تحقیق مربوط به بررسی عملکرد کامپوزیتهای پایه پلیمری جهت استحکام بخشی سازه های بنایی غیر مسلح می باشد. نتایج تحقیقات انجام شده برروی سازه های بنایی غیر مسلح نشان می دهد که مواد FRP باعث افزایش استحکام کشش و برشی این سازه ها می شود . استفاده از CFRP کامپوزیتهای پایه پلیمری با الیاف کربن ) و GFRP کامپوزیتهای پایه پلیمری با الیاف شیشه مورد بررسی قرار گرفته است. سازه های بنایی غیر مسلح بسیاری درداخل ایران وجود دارند که بصورت تقویت نشده می باشند. بسیاری از این سازه ها جزوی ازمیراث ملی کشور محسوب می شوند. این سازه ها درمقابل زلزله بیشترین آسیب را می بینند. جایگزین کردن تمامی قطعات زیر استاندارد این سازه ها گران تمام می شود. علاوه بر این برای مرمت و نگهداری بناهای تاریخی کشور به یک روش مبتکرانه نیازمند است. به عنوان یک نتیجه گیری می توان گفت که اکثر این سازه ها نیازمند تقویت درمقابل زلزله می باشد. جدول 1 مواردی را که می توان از FRP برای استحکام بخشی وبهبود مقاومت در مقابل زلزله استفاده کرد،را نشان می دهد.دراین تحقیق تاثیر این نوع استحکام بخشی برروی سازه های بنایی غیر مسلح مورد بررسی قرار گرفته است.در این نوشتار موادی که به صورت ابتکاری برا ی استحکام بخشی سازه های بنایی غیر مسلح استفاده می شود، بررسی می شود.

کلیدواژه ها

استحکام بخشی- سازه های بنایی غیر مسلح- کامپوزیتهای پایه پلیمری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.