تاثیرات زیست محیطی خودسوزی زغال سنگ در مناطق ریزشی تونل های معادنزیرزمینی زغال سنگ و بررسی دلایل و روش های پیشگیری از آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF03_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1060
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث جهانبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، دانشگاه شاهرود، دانشکد مهندسی معدن، نفت و -ژئوفیزیک

حدیث مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، دانشگاه شاهرود، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئو فیزیک

محمد عطایی

استاد دانشگاه شاهرود، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک

فرهنگ سرشکی

دانشیار دانشگاه شاهرود، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک

چکیده

خودسوزی مواد معدنی، یکی از دلایل عمده آتش سوزی در معادن زغال سنگ و از مهم ترین مشکلات عمده برای صنایع وکشورهای تولیدکننده زغال سنگ است. نتایج حاصل از خودسوزی زغال سنگ بسیار جدی و دارای تاثیرات منفی از قبیل: اثراتناخواسته اقتصادی، اجتماعی و پیامدهای نامطلوب زیست محیطی است. لذا برای بررسی این پدیده، در این تحقیق ابتدا پدیده خودسوزی تعریف شده است و در ادامه تاثیرات زیست محیطی ناشی از آن و هم چنین دلایل موثر خودسوزی در ریزش تونل های معادن زیرزمینی زغال سنگ شناسایی شده است و در نهایت روش هایی برای پیشگیری از احتراق خودبه خودی و آتش سوزی در ریزش تونل های معادن زیرزمینی زغال سنگ آورده شده است. از بین سایر روش های ارائه شده، فوم سه فازی که از گل، نیتروژن و آب تشکیل شده است، برتری دارد و به عنوان یک روش جدید برای پیشگیری از چنین پدیده ای درلایه های زغال سنگ ضخیم عمل می کند. فوم از طریق گمانه هایی در سقف تونل به منطقه آتش سوزی تزریق می شود. این تکنولوژی و پارامترهای آن به طور مفصل بحث شده است.

کلیدواژه ها

خود سوزی، مناطق ریزشی تونل ها، تاثیرات زیست محیطی، راه های پیشگیری از خودسوزی زغال سنگ، فوم سه فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.