اثر تحلیل مرتبه دوم بر سکوهای دریایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU01_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید صادق علوی

اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر

چکیده

با انتشار استانداردAISC360-05 و به طبع ان ویرایش چهارم مبحث دهم مقررات ملی ساختمان در سال 1392 بحث آنالیز پایداری سازه های فولادی به طور جدی تر مطرح شد. با توجه هب اهمیت سکوهای فراساحلی از یک سو و ارتفاع زیاد این سازه ها از تراز پایه از سوی دیگر،به نظر می رسد بایستی اثرات تحلیل مرتبه دوم در رابطه با سکوهای فراساحلی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله یک نمونه سکوی فراساحلی ثابت در 3 حالت موردبررسی قرار خواهد گرفت، ابتدا بدون در نظر گرفتن اثرات مرتبه دوم و بار دیگر با لحاظ آن. براساس استانداردهای مذکور دو روش جهت لحاظ اثرات تحلیل مرتبه دوم معرفی شده است. روش اول که تحت عنوان روش عمومی شناخته می شود. این روش بر پایه یک تحلیل غیر خطی هندسی استوار بوده و از دقت بسیار بالایی برخوردار است. روش دوم، روش ضرایب تشدید تحلیل مرتبه اول می باشد، این روش علاوه بر مشکلاتی که دارد، در پاره ای از اوقات از دقت مناسبی نیز برخوردار نمی باشد. لازم به ذکر است که سازه در نرم افزار SAP2000 ویرایش 2،2،14 مدل سازی شده وکفایت مقاطع براساس استاندارد AISC360-05/IBC2006 و مبحث دهم مقررات ملی ساختمان ویرایش 1392 مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

سکوی فراساحلی، تحلیل مرتبه دوم، مبحث دهم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.