بررسی ارتباطات متقابل بین پارامترهای بیوشیمیای در چرخه تولید مثلی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) ماده
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
- کد COI اختصاصی: KMSU01_145
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 651
نویسندگان
گروه شیلات، پردیس خودگران، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
گروه فیزیک دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده
امروزه اهمیت سنجش تغییرات بیوشیمیایی و مطالعات بافت شناسی برای تعیین وضعیت فیزیولوژیک به منظور ارتقاء راندمان تولید مثل در پرورش ماهیان به اثبات رسیده است. اگاهی از تغییرات بیوشیمیایی مولدین ماهی و ارتباط دادن آن به دوره ی تخم ریزی و فصل تکثیر این ماهی می تواند کمک شایانی در ارزیابی روندتکثیر ماهی نماید. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی تغییرات شاخص های بیوشیمیایی جهت تعیین وضعیت فیزیولوژیک ماهی شانک زرد باله ماده و امکان استفاده از این شاخص ها جهت ارزیابی وضعیت تولید مثلی این ماهی انجام گرفت. جهت انجام تحقیق حاضر، به مدت 8 ماه هر ماه ماهیان شانک زرد باله استفاده از قلاب در محدوده ی خور موسی صید گردید. هرماه از 15 قطعه ماهی ماده شانک زرد باله ماده(تعداد کل 120 قطعه) نمونه برداری شد.خونگیری از ناحیه ساقه دمی با استفاده از سرنگ های هپارینه صورت گرفت. پس از خونگیری ، پلاسما جداسازی و شاخص های بیوشیمیایی شالم سدیم، کلر، پتاسیم، کلسیم، پروتئین کل، گلوکز، آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلانین آمینو ترانسفراز مورد سنجش قرار گرفتند. جهت تعیین همبستگی و ارتباط پارامترهای مختلف از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.براساس همبستگی پیرسون بین برخی پارامترهای اندازه گیری شده، همبستگی وجود داشت که در اکثر موارد این همبستگی مثبت بوده و تنها در 2مورد همبستگی منفی ثبت گردید. همبستگی بین سدیم با پروتئین و AST و بین کلر با تری گلیسرید، کلسیم و AST،ALT از نوع منفی بود. در جنس ماده ماهی شانک زرد باله بین کلسترول پلاسما با تری گلیسیرید، کلسیم و پروتئین در طول دوره چرخه تولید مثلی ارتباط معناداری وجود داشت. همچنین درطول مراحل مختلف چرخه تولید مثلی بین تری گلیسیرید پلاسما با اکثر پارامترهااز جمله کلسترول، پروتئین، کلسیم ،کلر و آنزیم AST ارتباط معنا داری ثبت گردید.کلیدواژه ها
شانک زردباله، بیوشیمیایی، تولید مثلمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.