بررسی میزان چاقی و اضافه وزن در دانشجویان دختر دانشگاه علوم و فنون دریایی خرم شهر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
- کد COI اختصاصی: KMSU01_126
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 781
نویسندگان
دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا، گروه علوم پایه و دروس عمومی
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه مازندران
چکیده
افزایش شهرنشینی و صنعتی شدن در اغلب کشورها همراه با تغییرات رفتاری و تغذیه ای به سمت تغذیه با میزان بالای چربی و انرژی در کنار کم تحرکی، باعث اپیدمی چاقی در دنیا شده است. مطالعه ی حاضر جهت بررسی این مشکل دردانشجویان دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به عنوان آینده سازان کشور به اجرا در آمده است. در یک مطالعه ی مقطعی، همه 262 دانشجوی دختر 18-24 ساله دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در سال 1393 تحت مطالعه قرار گرفتند. گرداوری داده ها با استفاده از پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک رفتارهای تغذیه ای،میزان فعالیت فیزیکی و شاخص های تن سنجی قد، وزن ، دورکمر و دور باسن ثبت شد. در این مطالعه افزایش اضافه وزن بر اساس نمایه ی توده ی بدن بالاتر یا مساوی 25 و چاقی براساس نمایه ی توده ی بدن بالاتر از 30 تعریف شد. چاقی تنه ای براساس دو شاخص دور کمر بالاتر از 80 سانتی متر و نسبت دور کمر به باسن بالاتر از 0/8 در نظر گرفته شد. در این مطالعه 55 دانشجو (21%) کم وزن، 136 دانشجو (52%) دارای وزن طبیعی، 50 نفر دارای اضافه وزن (19%) و 21 نفر (8%) چاق بودند. براساس میزان دورکمر، 18/2% دانشجویان دارای چاقی بالاتنه و براساس دور کمر به باسن 20/8% دارای چاقی شکمی بودند. حدود نیمی از دانشجویان دید درستی از وزن مطلوب خود نداشتند. نتایج به دست آمده از مطالعه ی حاضر ، نشان دهنده ی هم زمانی مشکل کم وزنی و افزایش اضافه وزن در دانشجویان از یک طرف و عدم اطلاع از وزن مطلوب از طرف دیگر بوده، لزوم آموزش هرچه بیشتر دانشجویان را دررابطه با چگونگی فعالیت بدنی و مشکلات تغذیه ای خاطرنشان می سازد.کلیدواژه ها
اضافه وزن،چاقی ، دانشجویان دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، دختر، نمایه ی توده ی بدنمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.