بررسی انواع موتورهای الکتریکی مورد استفاده در سیستم رانش شناورها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد صدر

دانشگاه علم وصنعت ایران

محمد حسین خانزاده

دانشگاه امام حسین(ع)

چکیده

سیستم رانش در هر سامانه ی متحرکی به عنوان قلب تپنده سیستم است، چراکه بدون رانش عملا حرکتی وجود ندارد. شناورها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به راندمان پایین و محدودیت های سیستم دیزل، همواره بحث جایگزینی آن ها با سیستم های مناسب تر مطرح بوده است. یکی از بهترین این گزینه ها الکتروموتورها هستند، چرا که استفاده از موتور الکتریکی به عنوان محرکه شناور دارای مزایای زیادی مانند روشن و خاموش شدن سریع، قابلیت تحمل اضافه گشتاور برای شتاب دهی سریع تر در ماموریت های نظامی ناوها، خاموش نمودن موتورها درحین استفاده از سلاح های الکتریکی، قابلیت اعتماد بالای این موتورها،سادگی ساختار موتورالکتریکی بخصوص موتور القایی، تعمیر راحت آن ها و... می باشد. به همین دلیل تئوری محرکه الکتریکی کشتی ها از زمان اختراع موتور DC مطرح بوده است. لیکن موتورDC به دلیل استهلاک بالا و مشکلات عملکرد در محیط های مرطوب(مانند سطح دریاها) دارای چالش های اجراست. پس از ابداع روش های کنترل دور موتورهای AC( که عمری کمتر از 40 سال داشته و هر روزه در حال پیشرفت و تکمیل هستند) بحث جایگزین شدن آن ها در سامانه های رانش بطور جدی مطرح و در مراحل تحقیقات گوناگون قرار گرفته است. در این نوشتار ابتدا به بررسی انواع موتورهای رانش شناور ها در دو دسته غیرالکتریکی و الکتریکی پرداخته شده است. سپس مزایای استفاده از موتورهای الکتریکی در سامانه رانش شناورها مورد تحلیل قرار گرفته و در ادامه انواع الکتروموتورهای مورد استفاده در رانش شناورها بحث شده اند. درپایان بهترین موتور الکتریکی برای رانش شناور، بسته به کاربرد آن مطرح شده است.

کلیدواژه ها

سامانه رانش، شناور، محرکه الکتریکی، موتور دیزل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.