تحلیل تیرهای باربر فولادی سرد نورد شده تحت خمش و نیروی محوری متغیر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی سازه و فولاد
- کد COI اختصاصی: ISSS05_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1078
نویسندگان
دانشیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
کارشناسی ارشد مهندسی سازه
دکتری مهندسی سازه
چکیده
در این مقاله پایداری تیرهای مایل تحت بارهای ثقلی با تکیهگاه الاستیک در برابر کمانش جانبی-پیچشی بررسی میگردد. بدین منظور در مرحله نخست، براساس تئوری والسو تغییر شکل های حاکمبر یک تیر جدار نازک با سطح مقطع نامتقارن تعریف گردیده است. سپس معادلات دیفرانسیل مرتبهچهار حاکم بر تعادل کمانش الاستیک جانبی تیر مذکور با سطح مقطع سرد نورد شده تحت بارهایخمشی خارج از مرکز و بار محوری متغیر، با استفاده از انرژی پتانسیل حاکم بر تیر جدار نازک کهشامل انرژی کرنشی و کار خارجی است، تعیین میشوند. در ادامه، دستگاه معادله دیفرانسیل حاصلشده با استفاده از روش بسط سریهای توانی حل میگردد.بدین ترتیب که فرم تغییر شکل حاکم برتیر مایل به صورت یک سری توانی با جملات نامتناهی در نظر گرفته میشود. سپس، با استفاده ازروش حل مقادیر ویژه مقدار بار بحرانی کمانش الاستیک محاسبه می شوند. در پایان، چند نمونه مثالعددی شامل تحلیل کمانش جانبی-پیچشی تیر مایل با شیب های مختلف و در نظر گرفتن اثر مهارجانبی جزئی و کامل بر مقادیر بار بحرانی کمانشی، ارائه گشته است و نتایج به دست آمده از روشمذکور با مقادیر محاسبه شده توسط روشهای عددی، تحلیلی و یا اجزای محدود موجود مقایسه شده اند.کلیدواژه ها
تیر مایل، مقطع سرد نورد شده، کمانش جانبی-پیچشی، تکیه گاه الاستیک، نیروی محوری متغیرمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.