اثرات زیست محیطی استفاده از انرژی تجدید پذیر(بیودیزل)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت انرژی های نو و پاک
  • کد COI اختصاصی: ENERGYBON02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان

چکیده

روند فعلی مصرف انرژی در جهان، نه تنها از منظر کاهش ذخایر سوخت های فسیلی، بلکه از نگاه زیست محیطی و آلودگی منابع طبیعی، آینده بشریت را تهدید می کند. در این بین موضوع آلودگی محیط زیست و گرمایش کره زمین به واسطه تولید گازهای گلخانه ای یکی از مسائل مهم بشمار می آید. تاکنون مهم ترین و معمول ترین سوخت، برای استفاده در بخش حمل و نقل، در بسیاری از کشورها بنزین و گازوییل بوده است. خودروهایی که سوخت بنزین یا گازوییل مصرف می کنند، موجب انتشار مواد مضر و آلاینده با ترکیبات شیمیایی پیچیده می شوند. از موثرترین راه ها در جهت کاهش آلودگی محیط زیست جایگزینی سوخت های فسیلی نظیر بنزین و گازوئیل به وسیله سوخت های بیولوژیکی مانند بیودیزل می باشد. دیزل سوختی جدید و تجدیدپذیر است که استفاده از آن در بسیاری از کشورهای دنیا متداول است. در این مقاله پس از معرفی بررسی انواع منابع تولید بیودیزل، استفاده از این سوخت از جنبه زیست محیطی با سوخت دیزل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج مطالعه نشان می دهد، با توجه به محدودیت های منابع نفتی، تجدید ناپذیر بودن این منابع، گرم شدن زمین و موضوع آلودگی محیط زیست، جهان در آینده ای نچندان دور دستخوش تغییرات بسیاری خواهد شد. از کاربردی ترین روش ها، جایگزینی سوخت های تجدید ناپذیر با سوخت بیودیزل بر پایه استفاده از مواد روغنی غیر خوراکی می باشد. جایگزینی این سوخت باعث کاهش در انتشار آلاینده های هوا و در نتیجه کاهش گرمایش زمین و اثرات گلخانه ای می گردد.

کلیدواژه ها

آلودگی محیط زیست، سوخت بیولوژیکی، انرژی تجدیدپذیر، بیودیزل، انتشار آلاینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.