انسانشناسی پزشکی و طب عامه(مطالعه موردی بر درمان دندان درد در گیلان با تکیه بر تالش)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی تالش شناسی
- کد COI اختصاصی: BASTAN01_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1365
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه گیلان
اندودونتیست و دانشجوی کارشناسی ارشد ایرانشناسی گرایش فرهنگ و آداب رسوم، دانشگاه گیلان
چکیده
بهداشت، سلامت، بیماری و درمان، بخشهای جدانشدنی از زندگی بشر و جوامع انسانی بهشمار میآید. هر جامعه انسانی یک ساختار بهداشتی و نظام پزشکی با چهارچوبهای اعتقادی ویژه خود دارد؛ و کشورهایی چون ایران که از لحاظ فرهنگی متکثر هستند نظام بهداشتی و پزشکی کثرتگرایی نیز دارند. مطالعات انسانشناسی پزشکی حوزههای متفاوت و گستردهای را در بر میگیرد از آن جمله رفتارها و باورهای عامه در حوزه سلامتی و درمان. مطالعه باورهای عامه درباره استفاده از گیاهان برای مصارف درمانی و زمینههای فرهنگی استفاده از یک داروی خاص در منطقهای خاص، علوم قومپزشکی و قومگیاهشناسی را ایجاد کرده است. در این راستا با انجام پژوهشی میدانی باورهای عامه در مورد نحوه درمان درد دندان جمع آوری شد و سپس به روش توصیفی-تحلیلی نقد و بررسی گشت. پژوهش ما نشان داد که گیاهان دارویی مورد استفاده برای درمان دنداندرد کاملاً تحت تاثیر اقلیم منطقه مورد بررسی است و این گیاهان از نظر علم داروشناسی نوین واقعاً دارای مواد مؤثر زیستی هستند؛ اما مقایسه این باورها با روشهای درمانی توصیه شده در کتاب قانون ابن سینا که تا قرن نوزدهم کتاب مرجع علم پزشکی و دندانپزشکی بهشمار میرفته، عدم توجه به طبایع چهارگانه را که از اصول طب سنتی ایران است، بهخوبی نشان میدهدکلیدواژه ها
انسانشناسی پزشکی، طب عامیانه، گیاهان دارویی، گیلانمقالات مرتبط جدید
- Comparative Analysis Among UNESCO World Heritage Archaeological Sites , case study Takht-e-Soleyman
- بررسی تطبیقی نقوش سماوی هنر ایران قبل از اسلام و هند باستان
- KPI-Driven Strategies for Enhancing Water-Based Recreation and Sports Tourism
- Measuring Arba'een Pilgrimage Tourism Success: A Comprehensive Analysis of the Top ۱۰۰ KPIs
- Optimizing Service Standards in Seafood Tourism: A KPI-Driven Approach
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.